Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Energiefonds Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn introduceert het energiefonds Apeldoorn. Speciaal voor bedrijven, instellingen of organisaties met concrete wensen om te investeren in energiebesparing of opwekking van duurzame energie.

Mijn Apeldoorn

Online aanvragen

Energiefonds

Heeft uw organisatie deze wens ook, maar is de investering nog een lastige drempel? Het Energiefonds biedt u een lening aan om deze drempel te verlagen!

De gemeente Apeldoorn heeft het Energiefonds opgericht omdat we op termijn een energie neutrale gemeente willen zijn. Dat betekent dat we dan in Apeldoorn evenveel energie opwekken als we gebruiken. Om deze energietransitie te realiseren zoeken we continu naar manieren om projecten die een bijdrage hieraan leveren aan te jagen of te ondersteunen.

Wat bieden wij?

Zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een ledverlichtingssysteem of energiezuinige apparatuur zorgen voor een lagere energierekening én zijn goed voor ons klimaat. Veel bedrijven en organisaties vinden duurzaam ondernemen belangrijk. Omdat het op termijn geld oplevert, maar ook omdat we het belangrijk vinden om voor onze kinderen en toekomstige generaties een leefbare aarde achter te laten.

Maar de startinvestering die komt kijken bij dit soort maatregelen kan behoorlijk groot of lastig zijn. Via het Energiefonds kunnen bedrijven en organisaties een lening afsluiten om de investering tóch mogelijk te maken.

Wat zijn de voorwaarden?

De aanvrager is een bedrijf, instelling of organisatie. Denk bij organisaties bijvoorbeeld aan een sportclub, kerk of VvE (Vereniging van Eigenaren).
De investerende instelling staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Er ligt een uitgewerkt businessplan met zicht op realisatie binnen twee jaar (bij leningen boven €50.000).
Er ligt een offerte met zicht op realisatie binnen 6 maanden (bij leningen tot €50.000)
Het project draagt aantoonbaar bij aan de energietransitie in Apeldoorn.
Het project wordt zonder financiering vanuit het energiefonds niet gerealiseerd.
De leensom bedraagt maximaal 50% van de totale investeringssom of 75% bij een lening tot €25.000.

Rentetarieven en rentebeleid

Bij het Energiefonds kunnen drie aparte soorten leningen worden aangevraagd; een kleinschalige lening voor bedrijven of instellingen (tot max. € 50.000), een lening voor realisatieprojecten van instellingen (tot max. € 300.000) en een lening voor ontwikkelprojecten van instellingen (tot max. € 100.000). Elke lening kent een apart rentetarief.

Vraag online lening aan

Heeft u al concrete plannen en ook al een offerte van een installatie- of bouwbedrijf? Dan kunt u nu direct online het aanvraagformulier invullen en een lening aanvragen.

Wilt u eerst een oriënterend gesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar de fondsmanager via energiefonds@apeldoorn.nl met daarin een korte toelichting op het project waar u financiering voor zoekt en hoeveel u wilt lenen. Dan plant hij samen met u een gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Of bel de gemeente via 14 055 en vraag een gesprek aan met de fondsmanager.

De volledige regelingen kunt u bekijken en lezen via onderstaande links:

  • regeling Financiering Energieprojecten Instellingen (pdf, 139 kB)
  • regeling Financiering Energieprojecten Bedrijven (pdf, 129 kB)


Dit product vraag je aan met Eherkenning