Ga naar de homepage

Verhuizen

Lees meer over verhuizen binnen Nederland, eerste inschrijving in Nederland, hervestiging vanuit het buitenland en emigratie-aangifte.

Verhuizen binnen Nederland

Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist dan bent u wettelijk verplicht dit binnen 5 dagen na uw verhuizing aan ons door te geven. U kunt een adreswijziging voor uzelf doorgeven en voor meeverhuizende gezinsleden.
Lees verder >>

Eerste inschrijving in Nederland (First registration in the Netherlands)

Komt u (voor het eerst) in Nederland wonen en bent u van plan om hier minstens 4 maanden te blijven wonen, dan schrijft u zich in bij de gemeente waar u zich vestigt. Ook als u vóór 1 oktober 1994 bent uitgeschreven vanwege emigratie geldt deze regel. Bent u na 1 oktober 1994 vanuit Nederland geëmigreerd, dan noemen we dat hervestiging vanuit het buitenland (bekijk Zie ook).
Lees verder >>

Hervestiging vanuit het buitenland

Komt u vanuit het buitenland opnieuw in Nederland wonen voor een periode van minstens 4 maanden, doe dan binnen 5 dagen na aankomst in Nederland persoonlijk aangifte bij de gemeente. Als u voor 1 oktober 1994 bent geëmigreerd noemen we dit geen hervestiging maar eerste inschrijving in Nederland (bekijk Zie ook).
Lees verder >>

Emigratie-aangifte (Vertrek naar het buitenland)

Als u emigreert of het komende jaar meer dan 8 maanden in het buitenland verblijft, moet u zich op zijn vroegst 5 dagen voor vertrek tot de laatste dag van vertrek, laten uitschrijven bij uw gemeente. Het doorgeven van uw emigratie binnen de wettelijk bepaalde termijnen is verplicht. De gemeente is bevoegd een bestuurlijke boete op te leggen bij het niet nakomen van de wettelijke verplichtingen.
Lees verder >>