Vind eenvoudig het graf van een overledene via Grafzoeker

Apeldoorn heeft vijf grote gemeentelijke begraafplaatsen: in Ugchelen (Heidehof), Uddel, Wenum, Beekbergen en aan de Soerenseweg. Misschien bent u er weleens de weg kwijtgeraakt, op zoek naar het graf van een dierbare. Waar was het ook alweer? Dankzij de website Grafzoeken vindt u voortaan eenvoudig de weg naar het graf van de overledene. Met uw smartphone, via het informatiebord op de begraafplaats of via de website.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Navigeren met uw telefoon kan nu ook op de begraafplaats. Op de informatieborden van de vijf gemeentelijke begraafplaatsen  vindt u een QR-code en een website (een URL). Door de camera van uw smartphone te openen en hem op de QR-code te richten, wordt u automatisch naar de website van grafzoeken geleid. Ook is het mogelijk deze URL in te voeren in uw browser. 

Op deze website tikt u de naam van de overledene in. Op de plattegrond van de begraafplaats ziet u waar de persoon begraven is. Als u “Tracking” aanzet, helpt Grafzoeken u het graf te vinden. 

U kunt vanuit huis kijken of een overledene is begraven op een van deze begraafplaatsen. En zo ja, waar het graf zich bevindt. Grafzoeken laat ook de gegevens van de graftermijn zien. Zo kunt u makkelijk zien wanneer de graftermijn eindigt.

Zoekt u contact met nabestaanden? Dan plaatst u een oproep in het scherm. Wanneer een nabestaande dan Grafzoeken raadpleegt, dan ziet deze persoon dat u contact zoekt. Ook kun u contact opnemen als u ziet dat gegevens niet kloppen. 

Uw Reactie
Uw Reactie