Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Bekijk het nieuwsoverzicht.

Mijn Apeldoorn

 • Beslissing Plein van de Stad uitgesteld
  18-10-2019 14.13 uur
  In het voorjaar van 2020 beslist de gemeenteraad of en hoe het nieuwe Plein van de Stad wordt uitgevoerd. Gisteravond vond binnen de gemeenteraad het debat plaats hierover. Tijdens dit debat reageerde wethouder Sandmann namens het college op de vragen die door de raadsleden werden gesteld over de te verwachten budgetoverschrijding van het Plein van de Stad en op het rapport dat is gemaakt over de oorzaken van dit tekort.
 • Data geluidsmetingen voor iedereen beschikbaar
  16-10-2019 09.35 uur
  Sinds een aantal maanden meten we in het kader van ‘Smart Geluid Apeldoorn’ op tien plekken in onze gemeente het geluidsniveau. Deze info is nu beschikbaar voor iedereen.
 • Regionale Energiestrategie: stap voor stap naar schone energie
  14-10-2019 18.55 uur
  Hoe maken we van de energietransitie een succes? Op die vraag gaan dertig regio’s in Nederland een antwoord geven door een Regionale Energie Strategie (RES) op te stellen. De RES is een plan dat ons helpt om keuzes te maken bij de overgang naar schone energie en warmte. Gemeenten spelen hierin een belangrijke rol. Binnen de Cleantech Regio werkt ook gemeente Apeldoorn aan de Regionale Energiestrategie, samen met andere buurgemeenten, provincie, waterschappen en netwerkbeheerder Liander.
 • Convenant ondertekend voor de aanleg tunnel Laan van Osseveld
  14-10-2019 17.38 uur
  Op maandag 14 oktober 2019 ondertekenden staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat mevrouw van Veldhoven en Apeldoornse wethouder Mobiliteit Wim Willems de bestuursovereenkomst voor het aanleggen van een tunnel onder het spoor bij de Laan van Osseveld. Daarmee wordt een flinke stap gezet op weg naar een grotere verkeersveiligheid en betere verkeersdoorstroming in Apeldoorn.
 • Apeldoorn werkt verder aan aanpak vakantieparken
  11-10-2019 13.54 uur
  Vakantieparken moeten weer worden gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk zijn bedoeld: voor recreanten en toeristen die graag naar de Veluwe komen. Dat is het doel van het programma Vitale Vakantieparken. Onlangs zijn er verschillende besluiten genomen die dit mogelijk moeten maken.

Nieuwsarchief