Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Bekijk het nieuwsoverzicht.

Mijn Apeldoorn

 • Matenpoort heeft nu ook echt een poort
  22-10-2020 00.00 uur
  De Matenpoort is voor veel mensen een bekende straat in Apeldoorn. Maar sinds woensdag 21 oktober is het naast een straat ook een kunstwerk. Het kunstwerk ‘Matenpoort’ staat in de bocht van de Matenpoort, bij het kanaal.
 • Concept beleid voor kleine windmolens ter inzage
  22-10-2020 00.00 uur
  De gemeente Apeldoorn heeft nieuw beleid opgesteld voor kleine windturbines. Dat zijn windmolens met een ashoogte tot 15 meter hoog: de afstand van maaiveld tot aan de as van de wieken.
 • Rekening voor eigen bijdrage Wmo onterecht naar mensen met minimuminkomen
  20-10-2020 14.40 uur
  Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) heeft namens de gemeente Apeldoorn rekeningen verstuurd naar Apeldoorners voor de eigen bijdrage van de Wmo. Een deel van deze rekeningen is verkeerd terechtgekomen bij inwoners met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen.
 • Interview burgemeester Heerts over corona in Apeldoorn
  19-10-2020 17.45 uur
  Vorige week kondigde de minister-president strenge maatregelen aan: we bevinden ons nu in een gedeeltelijke lockdown. Horeca dicht, niet meer dan 3 mensen op bezoek per dag, strenger handhaven en niet meer in teamverband sporten voor volwassenen. Het zijn enkele van de maatregelen die nu gelden. Allemaal om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid besmettingen terugloopt en de zorg overeind blijft. Hoe staat het er eigenlijk voor in Apeldoorn? Een aantal vragen aan burgemeester Ton Heerts.
 • Torentje van stadhuis kleurt blauw om 75 jaar VN te vieren
  19-10-2020 14.40 uur
  De Verenigde Naties (VN) bestaat dit jaar 75 jaar. Om dit heugelijke moment te vieren, kleuren in heel Nederland gebouwen, bruggen, torens, standbeelden, pleinen en fonteinen blauw. In Apeldoorn kleurt deze week ‘ons’ torentje de bekende kleur van de Verenigde Naties en wappert de VN-vlag op het stadhuis. Burgemeester Ton Heerts: “De VN zet zich in voor vrede, veiligheid en solidariteit in de wereld. Heel belangrijk, niet alleen in tijden van oorlog maar ook nu we wereldwijd gezamenlijk het coronavirus tegengaan”.

Nieuwsarchief