Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwsoverzicht, algemeen nieuws

Bekijk het nieuwsoverzicht.

Mijn Apeldoorn

 • Burgemeester trekt noodverordening in
  10-04-2021 19.00 uur
  De burgemeester van Apeldoorn trekt de noodverordening voor dit weekend vanaf 22.00 uur in.
 • Demonstraties in Apeldoorn dit weekend niet mogelijk
  09-04-2021 18.17 uur
  De burgemeester van Apeldoorn vaardigt na overleg met politie en het Openbaar Ministerie, een noodverordening voor dit weekend uit. Aanleiding voor de noodverordening zijn de oproepen vanaf afgelopen donderdagavond op online media om aanstaande zaterdag op het Stationsplein en in het Amaliapark te komen demonstreren tegen politiegeweld en de coronamaatregelen. De noodverordening geldt van zaterdag 10 april 04.30 uur tot met zondag 11 april 22.00 uur voor de gehele stad Apeldoorn.
 • Apeldoorn geeft inwoners met schulden meer grip op hun geld
  08-04-2021 16.19 uur
  Gemeente Apeldoorn gaat vaker saneringskredieten verstrekken bij schulden. Verantwoordelijk wethouder Maarten van Vierssen ziet het als een belangrijke stap: “We verwachten de komende jaren een toename van inwoners die zich melden voor schuldhulpverlening. Schulden leveren veel stress op. We willen deze mensen zo snel mogelijk weer grip geven op hun financiën. Door ze overzicht en zekerheid te geven, kunnen ze zich eerder richten op hun toekomst.”
 • Gemeente verlengt maatregelen binnenstad tot 1 juli
  01-04-2021 12.12 uur
  De gemeente verlengt de maatregelen in de openbare ruimte in de binnenstad tot 1 juli. Denk daarbij aan het fietsparkeerverbod en de regulering van de zaterdagmarkt. Daarnaast komt de gemeente met een plan voor het moment dat de terrassen en winkels weer open kunnen. Het maatregelenpakket van de gemeente is flexibel toepasbaar. Op deze manier beweegt de gemeente mee met mogelijke aanscherpingen of versoepelingen van het kabinet.
 • Apeldoorn steunt eigen bedrijfsleven
  31-03-2021 16.20 uur
  Het college van b en w van Apeldoorn heeft besloten dat er een uniek steunpakket komt voor de eigen lokale economie. Ondernemers die geld nodig hebben om nu te overleven en straks sterker uit de crisis te komen, kunnen binnenkort aankloppen bij de gemeente voor steun waar het Rijk niet in voorziet. Deze investering in het lokale bedrijfsleven moet via steun aan honderden ondernemers een impuls geven aan behoud van de welvaart, overal in de dorpen en de stad Apeldoorn.

Nieuwsarchief