Wat zoekt u:

Een mooiere binnenstad

Apeldoorn werkt aan de binnenstad. Dit doet de gemeente niet alleen, maar samen met ondernemers, bewoners, de wijkraad en betrokkenen van de binnenstad.

We werken aan een binnenstad met een groot aanbod aan winkels, horeca en cultuur waar het prettig wonen is. We werken aan een binnenstad die goed bereikbaar is, of u nu lopend komt, met de fiets, auto of het openbaar vervoer. En we werken aan een binnenstad waar het prettig is om te vertoeven, met een mooie en groene uitstraling.

Een nieuw gezicht

De binnenstad wordt steeds een beetje mooier. Hier wordt op allerlei manieren aan gewerkt. Door het plaatsen van meer groen bijvoorbeeld. Maar ook door nieuwe bestrating en andere verlichting. De afgelopen jaren is de omgeving rond het Caterplein vernieuwd en zijn de straten in het centrum aangepakt.

Oude gevels als nieuw

Om historie terug te brengen in het hedendaagse straatbeeld is het Gevelfonds opgezet. Om eigenaren te stimuleren om de gevels van hun pand in het centrum in oude glorie te herstellen. De eerste resultaten zijn verbluffend.

Het mooier maken van de binnenstad wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.

Herinrichting hofje Marktstraat

Hof Marktstraat ligt achter de fietsenstalling (Marktstraat 12), die pas gerenoveerd is. Bezoekers van de binnenstad kunnen hun fiets gratis in deze bewaakte openbare fietsenstalling stallen. Maar omdat er steeds meer behoefte is aan dit soort bewaakte fietsstallingen, heeft de gemeente ook in het hofje buiten fietsenrekken geplaatst.
Het hofje is aantrekkelijker gemaakt door veel meer groen aan te leggen en door deze 's avonds te verlichten.

De binnenstad online

Online laten zien wat de Apeldoornse binnenstad in huis heeft en daarmee meer bezoekers in de binnenstad. Met die missie zijn Apeldoornse ondernemers, Stichting Centrum Management Apeldoorn en de gemeente aan de slag gegaan. Per mei 2015 heeft de binnenstad een eigen website, waar je je kunt inschrijven voor een online nieuwsbrief.

Apeldoorn is daarmee de eerste gemeente in Nederland met een website waarin alle winkels, horecaondernemingen, cultuurinstellingen en marktkramen met hun producten en diensten opgenomen zijn.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de binnenstad? Meld je aan voor de nieuwsbrief binnenstad Apeldoorn.

Social media

Volg de werkzaamheden in de binnenstad via twitter:

Twitter Apeldoornfase2 @ApeldoornFase2