Dreven Noord
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Dreven Noord

Na 40 jaar is de wijk toe aan een opknapbeurt. Door kleine en grotere aanpassingen willen we de buitenruimte verbeteren. Op sommige plekken doen we dat door extra parkeerplekken aan te leggen, op andere plekken door parkeerplekken ruimer te maken.

Een flinke opknapbeurt voor Dreven Noord

De wijk Dreven Noord is inmiddels ruim 40 jaar oud. Daarom is de buurt toe aan een opknapbeurt. De gemeente verzamelde alle wensen en ideeën van bewoners over het verbeteren van de buurt. Op basis van deze input is een ontwerp opgesteld.

Het plan

Door kleine en grotere aanpassingen willen we de buitenruimte verbeteren. Op sommige plekken doen we dat door extra parkeerplekken aan te leggen, op andere plekken door parkeerplekken ruimer te maken. Er zijn ook stukken waarbij we de indeling helemaal veranderen zodat er een juist prettige groene plek ontstaat.

We hebben alle veranderingen ingetekend op een kaart. Let op: de locatie van de ondergrondse containers bij de Postmeestersdreef is gewijzigd ten opzichte van het eerdere ontwerp. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid van de containers voor Circulus. 

Plankaart (pdf, 1.7 MB)

In de video hieronder lichten we het ontwerp op hoofdlijnen toe.

Cathelijne presenteert op hoofdlijnen wat er verandert in de wijk.

Plannen per onderwerp

Per onderwerp hebben we de plannen verder uitgewerkt.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen over deze werkzaamheden? Of wilt u meer weten?

Neem contact op

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie