Fietsvriendelijke maatregelen
Fietsvriendelijke maatregelen

De auto laten staan en de fiets pakken, dat is een makkelijke manier om je duurzamer te verplaatsten. Maar dan moet je wel prettig door en om de stad kunnen fietsen. Slim Meten draagt hieraan bij.

Beter en veiliger fietsen met de hulp van slimme technologie

Slimme verkeerslichten waar fietsers bij slecht weer sneller groen krijgen. Of een ingenieus systeem, dat met led-licht in het wegdek waarschuwt voor naderende fietsers. Zo maken we het fietsen in Apeldoorn beter en veiliger met behulp van technologie.

Sneller groen bij regen

Fietsen in de regen is niemands hobby. Nog vervelender als je voor rood staat te wachten terwijl het regent, of terwijl je die donkere lucht steeds dichterbij ziet komen. In Apeldoorn werken we daarom steeds meer met slimme verkeerslichten. Verkeerslichten die informatie krijgen via het KNMI over het weer. Regent het of komt er een bui aan? Dan hoeven fietsers minder lang te wachten.

Lees over deze slimme verkeerslichten

Veiliger oversteken

Bij sommige kruispunten heb je ogen in je achterhoofd nodig om de situatie goed te kunnen overzien. De in- en uitrit van Centraal Beheer aan de Laan van Malkenschoten is zo’n kruispunt. Centraal Beheer en de gemeente wilden deze situatie graag veiliger maken. Daarom is Bikescout geïnstalleerd in de weg: een ingenieus systeem, dat met led-licht in het wegdek waarschuwt voor naderende fietsers.

Samenwerking

Samen sta je sterker. Als gemeente werken we samen met verschillende partners. En we zijn actief in meerdere samenwerkingsverbanden. Zo dragen we een steentje bij aan nationale en internationale projecten.

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een vraag?

Neem contact op.

Meer samenwerking

Uw Reactie
Uw Reactie