Hulp en initiatieven
Fotograaf: Vecteezy
Hulp en initiatieven

De acties die in Apeldoorn worden opgezet voor de Oekraïense bevolking zijn ontroerend en hartverwarmend.

Bijeenkomsten met Oekraïense vluchtelingen

Iedere woensdag is er een Meet & Greet bijeenkomst bij wijkcentrum Orca. De ontmoeting en het stellen van vragen staan hierbij centraal.

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen vragen stellen over wonen, werken, onderwijs, zorg en activiteiten in Apeldoorn en kunnen hulp krijgen bij het invullen van formulieren. Ook gastgezinnen, vrijwilligers en andere inwoners van Apeldoorn zijn van harte welkom. De gemeente organiseert de ontmoetingsbijeenkomsten in samenwerking met De Kap, Present, Kerk&Vluchteling, Stimenz en Vluchtelingenwerk.

  • Iedere woensdag, 13:00 - 15:00 uur bij wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360, Apeldoorn. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wilt u ook helpen?

De acties die in Apeldoorn worden opgezet voor de Oekraïense bevolking zijn ontroerend en hartverwarmend. Wilt u ook helpen? 

  • Wilt u een steentje bijdragen of organiseert u een activiteit? Meld het bij de wekelijkse Meet & Greet: Iedere woensdag, 13:00 - 15:00 uur bij wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360, Apeldoorn of meld uw hulp, activiteit of initiatief aan bij Apeldoorn pakt aan en Apeldoorn Help
  • Vrijwillige tolken of vertalers kunnen we goed gebruiken in de opvanglocaties. Daarvoor kunt u een mail sturen aan gemeente@apeldoorn.nl.
  • Op de website van de Rijksoverheid leest u wat u kunt doen als u mensen (tijdelijk) in huis wilt nemen of onderdak kunt bieden. U vindt er ook actuele informatie over de gevolgen van het opvangen van vluchtelingen als u AOW of een bijstandsuitkering ontvangt.
  • Hulpgoederen kunt u inleveren bij de stichting Werkgroep Hulpgoederen Oost-Europa op het Zwitsal terrein, Vlijtseweg 106, ingang Zuid, 1e hal aan uw rechterhand.
  • Lees meer informatie bij stichting vluchtelingenwerk.

Informatie in het Oekraïens

Op onze website hebben wij vertalingen in het Oekraïens van informatie over diverse onderwerpen.

Vluchtelingen

Ons land vangt vluchtelingen op omdat we medemensen helpen zoals we in nood zelf ook geholpen willen worden. Nederland heeft daarom internationale verdragen ondertekend, zoals het VN-Vluchtelingenverdrag van 1951. Hierin staat dat iedereen die in eigen land niet veilig is, in andere landen asiel mag zoeken.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u een vraag? Of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Meer vluchtelingen

Uw Reactie
Uw Reactie