Koopzondagen
Fotograaf: Rob Voss
Koopzondagen

Alle winkels mogen (bijna) elke zondag tussen 12.00 en 18.00 open. Winkeliers bepalen zelf of hun winkel op zon- en feestdagen open is.

Winkelen op zondag

Alle koopzondagen in gemeente Apeldoorn

Alle winkels mogen in de gemeente Apeldoorn op zondag tussen 12.00 en 18.00 open. Dit geldt ook voor de meubelbranche, doe-het-zelf-zaken, tuincentra, autodealers en supermarkten. Winkeliers bepalen zelf of hun winkel op zon- en feestdagen open is.

Op 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag mogen de winkels echter niet open ongeacht de dag van de week.

Parkeren

Moet ik elke zondag betaald parkeren op straat in het centrum?

Nee, voorlopig niet. In de zone Centrum en de randzone (de rand om het Centrum) moet voorlopig alleen op de eerste zondag van de maand op een aantal plaatsen betaald worden voor parkeren op straat tussen 12.00 tot 18.00 uur.

Ook op de terreinen Rosariumstraat, Handelstraat en het terrein naast de tunnel bij de PWA-laan verandert er voorlopig niets. Er moet alleen op de eerste zondag van de maand betaald worden.

Ik woon in een straat met parkeervergunningplicht. Geldt die nu elke zondag?

Ja. In de vergunningenzones in het centrum geldt de vergunningplicht 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dat verandert niet. U dient altijd uw vergunning achter de voorruit te plaatsen.

Koopavonden

Bekijk het overzicht van de koopavonden in Apeldoorn op de website Uit in Apeldoorn.

Cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis voor de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Uw Reactie
Uw Reactie