Zorgen voor een ander

Hier vindt u alle producten die vallen onder het thema zorgen voor een ander. Zo kun je hier bijvoorbeeld terecht als u mantelzorg geeft of wanneer u op zoek bent naar een mantelzorgwoning.

Alle producten onder Zorgen voor een ander

Mantelzorg geven

Veel mensen beseffen niet dat ze mantelzorger zijn. Misschien vraag u zich ook af of u mantelzorger bent. U bent mantelzorger als u langer dan 3 maanden, en meer dan 8 uur per week, voor iemand zorgt zonder dat u ervoor betaald krijgt. Bijvoorbeeld omdat deze persoon ziek is of beperkt wordt.

Advies- en Meldpunt Verward Gedrag

Vanaf 1 december 2019 kunnen inwoners en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving terecht bij het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag. Het advies- en meldpunt is dagelijks bereikbaar tussen 08.30 en 23.00 uur via 088 933 55 00. Wie belt, wordt door professionals voorzien van advies. Als advies niet volstaat, wordt voor passende opvolging gezorgd. Per 1 januari 2020 kunnen inwoners en professionals hier ook melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

Iemand die de mantelzorg even overneemt

Soms heeft u als mantelzorger even tijd voor uzelf nodig. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan echter alleen als u de zorg op een vertrouwde en veilige manier kunt overdragen. Zorg die een ander van u overneemt noemen we respijt.

Wat zullen de buren wel niet denken?

Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) in de wijk. Het kan uw directe buurman of buurvrouw zijn of u komt ze tegen in de wijk. Hoe gaat u hier als buurman of buurvrouw mee om? Er bestaan namelijk veel vooroordelen over mensen met een psychische kwetsbaarheid. Lees hier wat u zelf kunt doen in uw buurt.

Uw Reactie
Uw Reactie