Vervoer en mobiel zijn

Onze producten en diensten onder vervoer en mobiel zijn vindt u hier. U kunt hier bijvoorbeeld een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

Alle producten onder Vervoer en mobiel zijn

Gehandicaptenparkeerplaats

Als u een lichamelijke beperking heeft, kunt u misschien een gereserveerde parkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats vlakbij uw woning. U kunt een gereserveerde parkeerplaats aanvragen voor uw auto of brommobiel die rijdt op elektriciteit of benzine. Voor beide voertuigen is een rijbewijs verplicht.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op speciale plekken. Bijvoorbeeld dichtbij de winkels

Rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen

Bij zelfstandig leven hoort ook dat u uzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor (zie www.hulpmiddelenwijzer.nl). Hieronder leest u meer over hulpmiddelen om te lopen, over een rolstoel en over de scootmobiel. Ook leest u alvast meer informatie over vergoedingen.

Jeugdverkeersexamen

Het jeugdverkeersexamen is een praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen in groep 7. Zij leggen op de fiets een route af, waarbij ze met verschillende verkeerssituaties te maken krijgen. Met het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Veilig Verkeer Nederland (VVN) verzorgt de organisatie en uitvoering van het verkeersexamen.

Bekostiging leerlingenvervoer

Bij kinderen die naar school gaan, gaat de gemeente ervan uit dat u in principe zelf zorgt dat uw kind veilig op school komt. Maar soms is het vervoer een probleem, bijvoorbeeld als uw kind naar een school moet die wat verder weg is. In dat geval komt u mogelijk in aanmerking voor een vorm van leerlingenvervoer.

Leen een scootmobiel van de scootmobielpool

Wilt u af en toe op pad gaan, maar kan dat niet zonder scootmobiel? Dan is een scootmobiel lenen misschien iets voor u. Daarvoor is de scootmobielpool opgezet.

Laadpaal plaatsen

Heeft u een elektrische auto maar geen mogelijkheid om deze op uw eigen terrein op te laden? Dan kunt u een oplaadpunt aanvragen in de buurt van uw woonadres.

Uw Reactie
Uw Reactie