Rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen

Bij zelfstandig leven hoort ook dat u uzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor (zie www.hulpmiddelenwijzer.nl). Hieronder leest u meer over hulpmiddelen om te lopen, over een rolstoel en over de scootmobiel. Ook leest u alvast meer informatie over vergoedingen.

 
Extra info Neem hiervoor contact op met Samen055.
Lees meer

Soms lukt lopen nog wel met een hulpmiddel. Bijvoorbeeld een rollator, een wandelstok of een kruk. U kunt zelf een hulpmiddel kopen. Uw zorgverzekering geeft misschien een vergoeding voor (een deel van) de kosten. Vaak heeft u dan wel een verklaring van uw huisarts nodig.

Een rolstoel ondersteunt u als u niet meer kunt lopen. Heeft u maximaal 6 maanden een rolstoel nodig? Dan kunt u bij de thuiszorgwinkel een rolstoel huren of lenen: kijk op de website van Zorgsaam of Medipoint. U kunt aan uw zorgverzekeraar vragen of u een vergoeding krijgt

Een scootmobiel ondersteunt u als u niet meer kunt fietsen of langere afstanden slecht kunt lopen. Wilt u af en toe op pad? En lukt dat niet goed zonder scootmobiel? Dan kunt u misschien een scootmobiel lenen. Lees meer over de scootmobielpool in Apeldoorn.

Neem contact op met Samen055 om uw hulpvraag te bespreken.

We bespreken kort uw hulpvraag om te kijken of we u direct kunnen helpen met informatie of advies. Als dit niet lukt, dan noteren wij uw gegevens met uw hulpvraag en wordt u binnen één werkdag tot uiterlijk drie werkdagen door een wijkconsulent gebeld om uw hulpvraag door te spreken. Als het nodig is, vindt er een gesprek bij u thuis plaats.

Als u een indicatie krijgt, kunt u die op 2 manieren krijgen. De gemeente kan het voor u regelen en betalen, dit heet zorg in natura. U krijgt dan het hulpmiddel van de leverancier waar de gemeente een contract mee heeft. Of u kiest ervoor om het met een persoonsgebonden budget (pgb) in te kopen bij een leverancier die u zelf kiest.

Contact via Samen055

Wilt u contact opnemen met Samen055? Dat kan per telefoon op nummer 055- 580 11 40 (maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00 uur) of door het contactformulier in te vullen.

Voor een rolstoel betaalt u geen eigen bijdrage. U krijgt de rolstoel in bruikleen. De gemeente betaalt alle kosten van de rolstoel voor de tijd dat u de rolstoel in bruikleen krijgt. Voor alle andere hulpmiddelen betaalt u wel een eigen bijdrage via het CAK. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van de hulp. Meer informatie leest u op de pagina eigen bijdrage.

Vaak heeft een zorginstelling zelf rolstoelen die u als bewoner kunt gebruiken. Heeft u een aangepaste rolstoel nodig? Vraagt u dan op de afdeling Fysiotherapie of Ergotherapie van de zorginstelling naar de mogelijkheden.

Wilt u graag naar buiten maar is het voor u niet mogelijk om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen? Dan kunt u een Fun2Go Duofiets of Driewielfiets gratis lenen voor een dag(deel). Deze fietsen zijn elektrisch ondersteund waardoor u toch aan het verkeer kunt deelnemen. Bekijk hoe u een Duofiets of Driewielfiets kunt lenen.

Uw Reactie
Uw Reactie