Verkeer & vervoer

Meest bezocht onder Fietsen

Ontheffing fietsparkeerverbod

In de binnenstad geldt op bepaalde tijden een fietsparkeerverbod. In bijzondere gevallen kunt u hiervoor een ontheffing fietsparkeerverbod krijgen. Loopt u slecht? Of heeft u een medische reden waarom u niet naar en fietsenstalling of -parkeerplek kunt lopen? Dan kunt u een ontheffing voor fietsparkeren aanvragen.

Fietsen die in de weg staan

Overlast door fietsen die in de weg staan? Dat kunt u melden bij de gemeente.

Fietswrakken

Overlast door fietswrakken? Dat kunt u melden bij de gemeente.

Schade aan wegen, fietspaden en bruggen

Schade aan wegen, voet- of fietspaden of bruggen kunt u melden bij de gemeente. Bijvoorbeeld losse tegels of klinkers, gaten in de weg, olie op het wegdek. Bij een gevaarlijke situatie door schade ondernemen we direct actie.

1 overige producten. Ga naar Fietsen

Meest bezocht onder Parkeren en ontheffingen

Ontheffing berijden voetgangersgebied Centrum / Beekparkgebied

Wilt u met gemotoriseerd verkeer in een voetgangersgebied in het centrum of in het Beekparkgebied rijden? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Bezoekersregeling: parkeren voor bezoek

Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeervergunningen en ontvangt u bezoek? Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden.

Parkeervergunning voor bewoners

In een aantal wijken in en rond het centrum van Apeldoorn heeft u een parkeervergunning nodig om te parkeren. Als u in zo'n wijk woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen.

Tijdelijke parkeervergunning

Als u in een vergunninggebied gaat wonen, maar nog niet ingeschreven staat op het nieuwe adres, kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen.

2 overige producten. Ga naar Parkeren en ontheffingen

Meest bezocht onder Vervoer en mobiel zijn

Gehandicaptenparkeerplaats

Als u een lichamelijke beperking heeft, kunt u misschien een gereserveerde parkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats vlakbij uw woning. U kunt een gereserveerde parkeerplaats aanvragen voor uw auto of brommobiel die rijdt op elektriciteit of benzine. Voor beide voertuigen is een rijbewijs verplicht.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op speciale plekken. Bijvoorbeeld dichtbij de winkels

Rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen

Bij zelfstandig leven hoort ook dat u uzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor (zie www.hulpmiddelenwijzer.nl). Hieronder leest u meer over hulpmiddelen om te lopen, over een rolstoel en over de scootmobiel. Ook leest u alvast meer informatie over vergoedingen.

Leen een scootmobiel van de scootmobielpool

Wilt u af en toe op pad gaan, maar kan dat niet zonder scootmobiel? Dan is een scootmobiel lenen misschien iets voor u. Daarvoor is de scootmobielpool opgezet.

3 overige producten. Ga naar Vervoer en mobiel zijn
Uw Reactie
Uw Reactie