Verkeer & vervoer

Meest bezocht onder Fietsen

Fietsdepot

Het fietsdepot Apeldoorn is een opslagplaats voor fietsen die door de gemeente zijn verwijderd.

Ontheffing fietsparkeerverbod

In de binnenstad geldt op bepaalde tijden een fietsparkeerverbod. In bijzondere gevallen kunt u hiervoor een ontheffing fietsparkeerverbod krijgen. Loopt u slecht? Of heeft u een medische reden waarom u niet naar en fietsenstalling of -parkeerplek kunt lopen? Dan kunt u een ontheffing voor fietsparkeren aanvragen.

Fietsen die in de weg staan

Overlast door fietsen die in de weg staan? Dat kunt u melden bij de gemeente.

Fietswrakken

Overlast door fietswrakken? Dat kunt u melden bij de gemeente.

1 overige producten. Ga naar Fietsen

Meest bezocht onder Parkeren en ontheffingen

Tijdelijke ontheffing op parkeerverbod

In de binnenstad van Apeldoorn geldt een parkeerverbod. U mag in dit gebied alleen parkeren buiten de aanwezige parkeervakken als u een ontheffing heeft. De ontheffing is tijdelijk.

Ontheffing berijden voetgangersgebied Centrum / Beekparkgebied

Wilt u met gemotoriseerd verkeer in een voetgangersgebied in het centrum of in het Beekparkgebied rijden? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Bezoekersregeling: parkeren voor bezoek

Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeervergunningen en ontvangt u bezoek? Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden.

Parkeervergunning voor bewoners

In een aantal wijken in en rond het centrum van Apeldoorn heeft u een parkeervergunning nodig om te parkeren. Als u in zo'n wijk woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen.

3 overige producten. Ga naar Parkeren en ontheffingen

Meest bezocht onder Vervoer en mobiel zijn

Gehandicaptenparkeerplaats

Als u een lichamelijke beperking heeft, kunt u misschien een gereserveerde parkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats vlakbij uw woning. U kunt een gereserveerde parkeerplaats aanvragen voor uw auto of brommobiel die rijdt op elektriciteit of benzine. Voor beide voertuigen is een rijbewijs verplicht.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op speciale plekken. Bijvoorbeeld dichtbij de winkels

Rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen

Bij zelfstandig leven hoort ook dat u uzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor (zie www.hulpmiddelenwijzer.nl). Hieronder leest u meer over hulpmiddelen om te lopen, over een rolstoel en over de scootmobiel. Ook leest u alvast meer informatie over vergoedingen.

Leen een scootmobiel van de scootmobielpool

Wilt u af en toe op pad gaan, maar kan dat niet zonder scootmobiel? Dan is een scootmobiel lenen misschien iets voor u. Daarvoor is de scootmobielpool opgezet.

3 overige producten. Ga naar Vervoer en mobiel zijn
Uw Reactie
Uw Reactie