Wonen en dagelijks leven

Hier vindt u alle producten en diensten onder wonen en dagelijks leven. Zo kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor hulp bij persoonlijke vragen of voor hulp bij het huishouden.

Alle producten onder Wonen en dagelijks leven

Wonen met kansen

Wonen met kansen is een traject van gemeente Apeldoorn voor jongeren tussen 18 en 27 jaar die op meerdere leefgebieden de aansluiting met de maatschappij missen. Het traject duurt maximaal 2 jaar. Het doel van Wonen met kansen is het vergroten van de zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij. Door het ontbreken van passende huisvesting, zijn deze jongeren vaak belemmerd in hun zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij.

Meldpunt Sociaal: als u vastloopt bij (jeugd)zorg

De uitvoering van (jeugd)zorg, maatschappelijke ondersteuning en participatie is mensenwerk; soms gaat er iets mis. Meldpunt Sociaal: als u vastloopt bij Jeugd, Zorg, Welzijn en Activering en Inkomen en u vindt geen oplossing met de zorgverlener en/of gemeenteambtenaar.

Wasservice en boodschappen aan huis

Iemand anders die zorgt voor uw was- en strijkgoed. Iemand die uw boodschappen doet, of samen met u de boodschappen doet. Het kan uw huishoudelijke taken verlichten. Veel van deze diensten kunt u zelf regelen. U kunt zelf deze services (online) regelen of u maakt een afspraak via Samen055.

Hulp bij het huishouden

Lukt het u niet om uw woning schoon te maken en schoon te houden? Heeft u niemand in uw omgeving (bijvoorbeeld partner of kinderen) die u daarbij kan helpen? Dan kunt u op zoek gaan naar hulp in het huishouden. U kunt online of in uw omgeving een huishoudelijke hulp zoeken. U kunt deze hulp zelf betalen. Wanneer dit voor u niet mogelijk is, kunt u contact opnemen via Samen055. Let op: Door personeelstekort bij de aanbieders duurt het langer voordat u hulp bij het huishouden krijgt.

Hulpmiddelen thuis en aanpassingen in of aan uw woning

Voor mensen met een lichamelijke beperking is het huis niet altijd even passend. Een kleine aanpassing in huis of een hulpmiddel kan dan meer gemak geven. En soms ook meer zelfstandigheid. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen: van handige huishoudelijke producten zoals aangepast bestek of stoffer en blik met een lange steel tot aangepaste meubels. Maar soms is er nog meer nodig. Denk aan een drempelhulp, een opstahulp of zelfs een tillift. Of moet de woning zelfs verbouwd of aangebouwd worden.

Beschermd wonen

Kunt u of iemand in uw omgeving niet meer thuis wonen door psychische en/of psychosociale problemen? Dan kan een beschermde woonvorm een oplossing zijn.

Opstapregeling wonen

Zorginstellingen die cliënten willen begeleiden naar zelfstandig wonen kunnen hun cliënten aanmelden voor de Opstapregeling.

Multiprobleemhulpverlening en Bemoeizorg

Gemeente Apeldoorn heeft twee teams voor mensen die langdurig problemen ervaren op meerdere levensgebieden. Het team Multiprobleemhulpverlening en team Bemoeizorg. De problemen zijn complex en niet eenvoudig op te lossen. De teams worden ingeschakeld als eerder betrokken hulpverlening niet verder komt en/of wanneer zorg en ondersteuning worden vermeden.

Hulp en begeleiding bij persoonlijke vragen

Op verschillende plekken in Apeldoorn kunt u langskomen voor ondersteuning bij (persoonlijke) vragen. Bijvoorbeeld voor het invullen van een formulier, hulp op de computer. Of hoe u goedkoop gezond kan eten. Ook kunt u bij op deze plekken meedoen met activiteiten.

Dagbesteding in Apeldoorn

Dagbesteding is er voor iedereen die moeite heeft om ritme en structuur in de dag aan te brengen. Soms kan u naar de dagbesteding van de (basis)ontmoetingsplekken, maar soms is meer nodig. Een medewerker van Samen055 helpt u dan om een passende dagbesteding te vinden.

Ontmoetingsplekken

Gezellig met anderen een kop koffie drinken of deel nemen aan een activiteit. In de ontmoetingsplekken is van alles te doen. En iedereen is welkom, ook als u een beperking heeft. Op 19 ontmoetingsplekken in Apeldoorn kunt u ook terecht voor persoonlijke informatie en ondersteuning door professionals in de zorg.

Laag inkomen? Sport en beweeg met korting

Bewegen is goed voor iedereen. Sporten zorgt voor een sterker lijf. Het resultaat? Meer energie en een beter gevoel. Wilt u graag meedoen aan een sportieve activiteit maar kunt u dit helaas niet betalen? Wij helpen u graag door een deel van de kosten voor u te betalen.

Uitstapprogramma prostituees

Het uitstapprogramma prostituees is voor sekswerkers die overwegen of besluiten te stoppen met het sekswerk dat zij verrichten.

Uw Reactie
Uw Reactie