De dagbesteding helpt u bij uw ontwikkeldoelen, zoals in het dagritme komen, samen dingen doen, of nieuwe mensen leren kennen. Ook kan dagbesteding een mantelzorger ontlasten, zodat u langer thuis kunt wonen.
Passen de activiteiten en de dagbesteding van de (Basis)ontmoetingsplekken niet (meer) bij u? Dan kunt u mogelijk een indicatie voor een dagbestedingsplek krijgen.
Dat gebeurt in een aantal stappen:
- U neemt contact op met het Wmo-loket voor een afspraak.
- U bespreekt uw hulpvraag met een Wmo-medewerker.
Als het nodig is, krijgt u een indicatie. Hiermee krijgt u hulp bij dagbesteding. Dit kan op 2 manieren:- -Zorg in natura: u krijgt hulp van één van de aanbieders waar de gemeente een contract mee heeft. U kiest zelf door wie u geholpen wilt worden, de gemeente regelt de afhandeling.
- -Persoonsgebonden budget: u krijgt een bedrag waarmee u zelf de hulp zoekt die bij u past.
- U gaat naar een dagbestedingsplek. Hier krijgt u een begeleider waarmee u aan uw ontwikkeldoelen werkt.
Heeft u een indicatie maar past de indicatie voor de dagbesteding niet (meer)?
Bezoekt u nu dagbesteding, maar klopt uw indicatie niet meer? Bijvoorbeeld omdat u vaker gaat of juist minder vaak moet langskomen? Bespreek uw situatie met het Wmo-loket.
U betaalt (bijna altijd) een eigen bijdrage voor dagbesteding van de Wmo: het abonnementstarief.
Heeft u nu een indicatie voor dagbesteding en loopt deze binnenkort af? Overleg met uw begeleider of u nog dagbesteding nodig heeft.
Denkt u dat u nog wel dagbesteding nodig heeft? Vul dan samen met uw begeleider het meldingsformulier Wmo in.
U kunt zelf een afspraak maken.
Over uw melding voor verlenging van dagbesteding gaan we graag met u in gesprek. Met de afsprakenknop bovenaan kunt u zelf een afspraak maken met een Wmo consulent.
Het gesprek met de Wmo consulent zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Wij vragen u hier rekening mee te houden bij met maken van andere afspraken.