Initiatievenmakelaar

De initiatievenmakelaar geeft advies over uw initiatief. Zij bekijkt bijvoorbeeld samen met u of u subsidie kunt krijgen, en kan u aan relevante contacten helpen.

Goed idee? Doe er iets mee!

Heeft u weleens met een goed idee voor uw buurt rondgelopen? Misschien heeft u gedacht aan een straatfeest of een picknicktafel voor uw buurt? Wist u dat de gemeente u hier mogelijk bij kan helpen om het waar te maken? De gemeente steunt namelijk initiatieven om Apeldoorn een stukje mooier, leuker, beter of nog socialer te maken.

Als u een leuk idee heeft voor uw buurt kunt u een beroep doen op de initiatievenmakelaar van de gemeente. Die helpt onder andere bij het aanvragen van subsidie(s) of brengt u in contact met partners en instellingen die u verder kunnen helpen.

Onze initiatievenmakelaars Denise Louwerse, Meri Ismirowa en Joukje van ’t Veen.
Even voorstellen: onze initiatievenmakelaars Denise Louwerse, Meri Ismirowa en Joukje van ’t Veen. Fotograaf: Rob Voss

Denise Louwerse (links op de foto): "Sinds mei 2023 ben ik initiatievenmakelaar bij de gemeente Apeldoorn. Ik kom uit het Sociaal Domein en begeleidde inwoners bij hun participatietraject. Nu begeleid ik inwoners die met zeer uiteenlopende initiatieven bij ons op de lijn komen. Ideeën die onze gemeente nog mooier maken. Het is echt geweldig om te zien hoe mensen zich verenigen, samenwerken en zich maximaal inzetten voor hun buurt, gemeenschap of voor een bepaalde doelgroep. Ik ben trots dat ik daar een steentje aan mag bijdragen door ondersteuning te bieden en advies te geven. Dus schroom niet en kom op de lijn! Als initiatievenmakelaars staan wij voor u klaar".

Meri Ismirowa (midden op de foto): “Mijn naam is Meri Ismirowa en samen met mijn gezin woon ik in Apeldoorn. Sinds drie jaar ben ik de initiatievenmakelaar voor gemeente Apeldoorn. Dat doe ik met heel veel plezier en inzet. In de afgelopen drie jaar hebben we al vele mooie initiatieven helpen opzetten. Dan denk ik aan de koffiekamer die zijn deuren heeft geopend in een van onze mooie buurten, aan de jeu de boulesbanen die er in verschillende wijken gerealiseerd zijn of aan de vele mooie initiatieven die ontmoeting in de buurt en verbinding met elkaar tot stand hebben gebracht. Ik hoop dat deze voorbeelden u op nog meer mooie en waardevolle ideeën zullen brengen en kijk uit naar uw initiatieven”.

Joukje van ’t Veen (rechts op de foto): “Ik ben Joukje van ’t Veen en ik woon hier in Apeldoorn, niet ver van het Gemeentehuis. Ik kan dus naar mijn werk wandelen. Heerlijk is dat! Als initiatievenmakelaar sta ik in direct contact met inwoners uit Apeldoorn om onze subsidieregeling onder de aandacht te brengen. Ik geniet van de gesprekken en al de leuke ideeën. Aarzel niet om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden, zelfs als een idee of initiatief nog niet concreet is, we komen graag in contact om met u mee te denken”.

Heeft u al een idee maar twijfelt u? Of heeft u andere vragen?

Neem dan contact op met onze initiatievenmakelaars Denise Louwerse, Meri Ismirowa en Joukje van ‘t Veen. Ze zullen hun best doen om u verder te helpen. U kunt hen bereiken via initiatievenmakelaar@apeldoorn.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie