Aangepast vervoer

Kunt u door een beperking geen gebruik maken van een ‘gewoon’ vervoersmiddel zoals bus, auto of fiets? Dan wordt het lastiger om activiteiten te blijven doen. Of om uw sociale contacten of winkels in Apeldoorn te bezoeken. Mogelijk is dat op te lossen met een aanpassing aan uw eigen vervoersmiddel. Soms is er ander vervoer nodig, zoals een scootmobiel of PlusOV waarbij u samen reist met anderen. U kunt met ons contact opnemen via Samen055. U kunt ook bij ons terecht als u ondersteuning nodig heeft om op stap te gaan, bijvoorbeeld naar een bibliotheek of een festival.

 
Extra info Neem hiervoor contact op met Samen055.
Lees meer

Neem contact op met Samen055 om uw hulpvraag te bespreken. Samen met een medewerker bespreekt u uw mogelijkheden. Mogelijk kunt u direct een vervoersvoorziening bij ons aanvragen. Bijvoorbeeld een pas voor PlusOV of een indicatie voor een andere vervoersvoorziening.

Voor PlusOV betaalt u geen eigen bijdrage, maar een ritprijs. U betaalt wel een eigen bijdrage via het CAK als u een indicatie krijgt voor andere vervoersvoorzieningen. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van het vervoersmiddel. Meer informatie leest u op de pagina eigen bijdrage.

U kunt met een medewerker van Samen055 bespreken welke mogelijkheden er zijn voor vervoer naar uw sociale contacten en activiteiten in de gemeente Apeldoorn. Al het andere vervoer kunt u ergens anders regelen: 

  • Naar school: kijk hiervoor bij leerlingenvervoer.
  • Naar werk: neem hiervoor contact op met het UWV.
  • Naar een arts of ziekenhuis: neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Soms kunt u een vergoeding krijgen voor uw reiskosten.
  • Verder weg dan de gemeente Apeldoorn: daarvoor is de landelijke regeling Valys.

Mogelijkheden voor vervoer door vrijwilligers:

Bent u op zoek naar sociaal-medisch vervoer voor mensen met een beperking? Het Rode Kruis organiseert vervoer met een rolstoel en zittend of liggend vervoer.

Uw Reactie
Uw Reactie