Neem contact op met het WMO-loket om uw hulpvraag te bespreken. Samen met een medewerker bespreekt u uw mogelijkheden. Mogelijk kunt u direct een vervoersvoorziening bij ons aanvragen. Bijvoorbeeld een pas voor PlusOV of een indicatie voor een andere vervoersvoorziening.
Voor de andere voorzieningen kunt u op 2 manieren hulp krijgen. De gemeente kan het voor u regelen en betalen (zorg in natura). U krijgt dan vervoer van één van de leveranciers waar de gemeente een contract mee heeft. Of u kiest ervoor om met een persoonsgebonden budget (PGB) de ondersteuning in te kopen bij een leverancier die u zelf kiest.
Voor PlusOV betaalt u geen eigen bijdrage, maar een ritprijs. U betaalt wel een eigen bijdrage via het CAK als u een indicatie krijgt voor andere vervoersvoorzieningen. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van het vervoersmiddel. Meer informatie leest u op de pagina eigen bijdrage.
Het WMO-loket helpt u bij vervoer voor uw sociale contacten en activiteiten in de gemeente Apeldoorn. Al het andere vervoer kunt u ergens anders regelen:
- Naar school: kijk hiervoor bij leerlingenvervoer.
- Naar werk: neem hiervoor contact op met het UWV.
- Naar een arts of ziekenhuis: neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Soms kunt u een vergoeding krijgen voor uw reiskosten.
- Verder weg dan de gemeente Apeldoorn: daarvoor is de landelijke regeling Valys.
Kijk bij de Kap en Zorgsaam voor de mogelijkheden voor vervoer door vrijwilligers. Bent u op zoek naar sociaal-medisch vervoer voor mensen met een beperking? Het Rode Kruis organiseert vervoer met een rolstoel en zittend of liggend vervoer.