Stadsrapper
Fotograaf: Jeffrey de Grijs
Stadsrapper

De stadsrapper is ambassadeur van de gemeente Apeldoorn en brengt actuele Apeldoornse thema’s onder de aandacht bij jongeren. Daarnaast geeft de stadsrapper meer bekendheid aan de Apeldoornse hip-hop/urban scene.

Rastabeats

Ryan Sangers, artiestennaam Rastabeats, is de nieuwe stadsrapper van Apeldoorn. Hij neemt hiermee het stokje over van rapper Marcos. Rastabeats is de derde Stadsrapper van Apeldoorn. Hij gaat met zijn raps actuele thema’s onder de aandacht brengen bij jongeren.

Rastabeats
“Ik hoop jongeren te inspireren en uit hun comfort zone te halen door middel van muziek.”

Geboren en getogen in Apeldoorn, is Ryan Sangers (artiestennaam Rastabeats) al sinds zijn 13e een actieve speler in de Apeldoornse Hip Hop scene. Met zijn energie en passie voor muziek heeft hij een missie voor ogen: het verenigen van de lokale Hip Hop gemeenschap. “Het is mij namelijk opgevallen dat de scene geen verbonden community is” vertelt Ryan. Daar zou hij graag verandering in willen brengen. 

Maar Rastabeats gaat verder dan alleen zijn muziek. Hij deelt zijn passie met de jeugd door middel van Rap, Songwriting en Producer workshops op scholen, zowel regulier als in het special onderwijs. Hij hoopt hiermee jongeren te inspireren en uit hun comfort zone te halen.

En als je denkt dat dat alles is, dan heb je het mis. Om de zondag is Rastabeats te vinden in Gigant bij ''StudioTijd.'' Hier biedt hij een plek waar je kunt opnemen, teksten schrijven en produceren, met zijn deskundige begeleiding. StudioTijd is een ruimte waar je kunt netwerken en je passie kunt delen met anderen, ongeacht je niveau of leeftijd.

Met Rastabeats aan het roer, kunnen we verwachten dat de Apeldoornse Hip Hop scene zal bloeien en dat de gemeenschap sterker zal worden. Zijn passie voor muziek en zijn missie om jonge talenten te inspireren maken hem de perfecte aanvoerder voor deze beweging.

Tijdens Urban APD 2023 is de nieuwe stadsrapper bekendgemaakt. Bekijk hier de aftermovie.

Ontspanning en cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis door de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie