Het grote verhaal van Apeldoorn

Apeldoorn kent een rijke geschiedenis die de stad, de dorpen en onze natuur identiteit geeft. De geschiedenis is tot op de dag van vandaag voelbaar en merkbaar in verhalen, in ons het landschap, op locaties en gebouwen, maar ook in tastbare objecten. Om het verleden ook in het heden een plek te geven, wordt gewerkt aan Het grote verhaal van Apeldoorn.

Het grote verhaal van Apeldoorn vertelt over de stad en regio waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste mensen het gebied bezochten tot nu. Van de eerste jagers en boeren, de opkomst van de ijzerindustrie tot beken, sprengen en papiermolens. En van de vestiging van het koninklijk huis in Apeldoorn tot de ontwikkeling van dorp naar stad. De website Het grote verhaal van Apeldoorn bundelt de geschiedenisverhalen en nodigt inwoners van Apeldoorn, leerlingen, liefhebbers en (amateur)historici uit om online een bijdrage te leveren. Zo is Het grote verhaal van Apeldoorn een levend verhaal voor en door ons allemaal.

Benieuwd welke verhalen er staan op de site? Kijk dan op de website van Het grote verhaal van Apeldoorn

Ontspanning en cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis door de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie