Koopzondagen
Fotograaf: Rob Voss
Koopzondagen

Alle winkels mogen (bijna) elke zondag tussen 12.00 en 18.00 open. Winkeliers bepalen zelf of hun winkel op zon- en feestdagen open is.

Winkelen op zondag

Alle koopzondagen in gemeente Apeldoorn

Alle winkels mogen in de gemeente Apeldoorn op zondag tussen 12.00 en 18.00 open. Dit geldt ook voor de meubelbranche, doe-het-zelf-zaken, tuincentra, autodealers en supermarkten. Winkeliers bepalen zelf of hun winkel op zon- en feestdagen open is.

Op 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag mogen de winkels echter niet open ongeacht de dag van de week.

Parkeren

Let op: elke eerste en laatste zondag van de maand en in december alle zondagen van de maand is het betaald parkeren in het centrum. Er mag gratis geparkeerd worden op de feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag. 

Ik woon in een straat met parkeervergunningplicht. Geldt die nu elke zondag?

Ja. In de vergunningenzones in het centrum geldt de vergunningplicht 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dat verandert niet. U dient altijd uw vergunning achter de voorruit te plaatsen.

Koopzondagen

Bekijk het overzicht van de koopavonden in Apeldoorn op de website Uit in Apeldoorn.

Ontspanning en cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis door de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie