Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Stadsfotograaf

Vanaf augustus 2019 is Sven Scholten twee jaar lang de stadsfotograaf van Apeldoorn. Hij volgt Medea Huisman op. De stadsfotograaf is ambassadeur van de stad en draagt bij aan de bekendheid van Apeldoorn als buitenstad. Daarnaast is hij ook belangrijk voor het cultuurbeleid in het algemeen en de versterking van Apeldoorn als Fotostad in het bijzonder.

Mijn Apeldoorn

Sven weet zijn passie voor en kennis van fotografie op een eigen, inspirerende wijze over te dragen. Hij heeft in zijn relatief korte loopbaan als fotograaf al veel bereikt en is goed in staat contact te maken met uiteenlopende groepen in de Apeldoornse samenleving. Fotografie is voor hem geen werk maar het documenteren van het leven dat gevierd mag worden. Hij brengt niet alleen de stad in beeld, maar ook het leven in de dorpen hebben zijn bijzondere aandacht.

Op de website van Apeldoorn Fotostad vindt u meer informatie over de stadsfotograaf. Neem een kijkje op de website van Sven Scholten om een indruk te krijgen van zijn werk. 

Naast een stadsfotograaf heeft Apeldoorn ook een stadsdichter. In principe werken zij onafhankelijk van elkaar maar regelmatig wordt ook gezamenlijk werk naar buiten gebracht.


Medea Huisman

Medea was stadsfotograaf van augustus 2017 tot mei 2019. Meer informatie over haar werk kunt u vinden op www.medeahuisman.nl.

Jeroen Taalman

De foto's hieronder zijn gemaakt door Jeroen Taalman, stadsfotograaf van april 2015 tot augustus 2017. Op de website van Jeroen Taalman vindt u meer informatie.

HART VAN ZUID

Hart van Zuid

Hart van Zuid

 Hart van Zuid


PORTRET | TRIKE

Trike


PORTRET | HANS VAN WERVEN

Hans van Werven


PORTRET | HANS Z’N FRIETJE

Hans z´n frietje


PLOEGENPRESENTATIE GIRO

Ploegenpresentatie Giro


GRANDE PARTENZA: FORZA!

Grande partenza: forza!


 OVERDRACHT STADSDICHTER

Overdracht stadsdichter  • Sven ScholtenBekijk een grotere versie