Stadsfotograaf
Fotograaf: Peter Lous
Stadsfotograaf

De stadsfotograaf is ambassadeur van de stad en draagt bij aan de bekendheid van Apeldoorn als buitenstad. Daarnaast is zij ook belangrijk voor het cultuurbeleid in het algemeen en de versterking van Apeldoorn als Fotostad in het bijzonder.

Imca Schoots

Imca Schoots is de Stadsfotograaf van Apeldoorn. In de zomer van 2022 heeft zij de lens overgenomen van Sven Scholten en daarmee is zij de vierde Stadsfotograaf van Apeldoorn. 

Ambassadeur van de stad

Imca over haar rol: “Het mooie van het concept stadsfotograaf is dat je volledige artistieke vrijheid krijgt. Zo zal ik op mijn manier mijn licht op Apeldoorn laten schijnen.” Ze gaat de komende twee jaar “het onzichtbare zichtbaar maken”. Daarvoor zal ze inwoners van Apeldoorn portretteren die binnen Apeldoorn niet zozeer zichtbaar zijn, maar buiten de stadsgrenzen soms zelfs wereldberoemd zijn. Als tweede project gaat ze stadsbomen fotograferen. “Ik heb een fascinatie voor bomen, maar heb de stadsbomen nooit zo bekeken. Ik ga op zoek gaan naar de verhalen achter de bomen.” Het derde project gaat meer over het stedelijk gebied van Apeldoorn, de mate waarin en hoe het stedelijk gebied zich aanpast aan de tijd waarin we leven.

U kunt Imca volgen op instagram @stadsfotograafapeldoorn.

Alle projecten van de stadsfotograaf zijn terug te vinden op de website Apeldoorn.Photo. Samen hebben zij tot doel om fotografie in brede zin in Apeldoorn uit te dragen.

Op Apeldoorn.Photo vindt u meer informatie over de stadsfotograaf en haar voorgangers. 

Stadsfotograaf Imca Schoots
Stadsfotograaf Imca Schoots. Fotograaf: Rob Voss

Ontspanning en cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis door de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie