Verkeersregelaar evenement

Het is verplicht om tijdens het regelen van het verkeer in het bezit te zijn van een geldige instructieverklaring en een geldige aanstelling van de gemeente waarin het evenement plaatsvindt. Elke evenementenverkeersregelaar die wordt ingezet voor een evenement wordt persoonlijk aangesteld. Alle evenementenverkeersregelaars volgen dus dezelfde instructie en komen in aanmerking voor een aanstelling van maximaal 1 jaar. De organisator moet een actuele verkeersregelaarslijst kunnen tonen tijdens het evenement aan de toezichthouder of de politie.

Lees meer

Om in aanmerking te komen voor een aanstelling als verkeersregelaar, dient u een instructie te volgen. Dit werkt als volgt.

  1. De organisator van een evenement meldt het evenement aan op de website van verkeersregelaars examen. Hier vindt u tevens een handleiding voor organisatoren.
  2. Medewerkers van de gemeente krijgen bericht van aanmelding en moeten het evenement goedkeuren.
  3. Zodra de aanmelding is goedgekeurd krijgt de organisator hiervan een melding.
  4. De organisator kan nu de verkeersregelaars uitnodigen voor het evenement. In de handleiding op de website van verkeersregelaars examen wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen.
  5. Zodra alle personen de instructie hebben gevolgd, krijgen medewerkers van de gemeente hier bericht van. Zodra dit is goedgekeurd krijgt de organisator hiervan een melding.

  • Het is niet mogelijk om individueel een aanvraag te doen. Alleen de organisator van een evenement of activiteit kan een aanstelling verkeersregelaar aanvragen.
  • Op de website van verkeersregelaars examen regelt u alles. Een aparte aanvraag doen bij de gemeente is hierdoor onnodig.
  • Een evenementenverkeersregelaar moet zich kunnen legitimeren (met een identiteitskaart of paspoort) op eerste vordering van de politie.
Uw Reactie
Uw Reactie