Groen laat bij nat weer het regenwater beter weglopen. En groene straten zien er ook nog eens veel gezelliger uit, toch? Fotograaf: Rob Voss

Maak uw straat of buurt groener

Het is belangrijk dat er genoeg groen is in straten en op daken en gevels. Groen maakt onze stad koeler op hete dagen.

Wat kunt u doen?

U kunt zelf uw straat of buurt groener maken. Weet u een plek in uw buurt waar u graag meer groen ziet? Of heeft u zelf een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Dat kan bijvoorbeeld een buurttuintje zijn of een groene speelplek. Laat het ons weten. Wij gaan er samen met u mee aan de slag. Alle initiatieven waarmee we Apeldoorn groener kunnen maken zijn welkom.

Hoe werkt het?

Stuur een e-mail naar groeninitiatief@apeldoorn.nl. In uw e-mail legt u uit welke plek u groen wilt maken. U vertelt ook met wie u dat wilt doen en hoe u met elkaar het onderhoud gaat doen. Stuur ook een foto van de plek mee. Wij nemen daarna contact met u op. We maken samen afspraken over wat wij doen en wat u doet. Voor het beheer tekenen we een beheerovereenkomst.

Wat doet u?

U maakt een plan samen met twee mensen uit uw buurt. U voert het ook met elkaar uit. Deze drie mensen zijn de mensen met wie wij contact hebben. U kijkt van tevoren of uw buren en andere mensen in de buurt uw initiatief accepteren. Zijn er bezwaren of problemen? Dan denken we graag met u mee wat we daarmee kunnen doen.

Wilt u een geveltuin maken? Dan kunt u ook als enige een plan daarvoor maken. U hoeft dat dus niet met twee anderen te doen. Op de pagina Maak uw gevel groen leest u meer over het maken van een geveltuin.

U onderhoudt de groenplek samen met mensen uit uw buurt. Dat betekent dat u zorgt voor schoffelen, onkruid wieden, vegen, water geven, afval verwijderen en gaten vullen. We maken afspraken met u over snoeien en maaien en de opslag van mest. U krijgt geen geld van ons voor het onderhoud.

Uw Reactie
Uw Reactie