Eén tegen eenzaamheid

Het is erg vervelend om eenzaam te zijn. Daarom steken verschillende organisaties de handen uit de mouwen.

Handen uit de mouwen om eenzaamheid tegen te gaan

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. Niet alleen ouderen, maar bijvoorbeeld ook jongeren, alleenstaanden en nieuwe Apeldoorners. Daarom steken verschillende organisaties de handen uit de mouwen. Kijk wat Apeldoorn doet en wat u zelf kunt doen om eenzaamheid tegen te gaan.

Eenzaamheid onder ouderen.

Eén tegen eenzaamheid

Gemeente Apeldoorn en Achmea Pensioen & Leven zijn een mooie samenwerking aangegaan. Zo hebben zij in 2021 een event georganiseerd waarbij jongeren ideeën konden insturen om eenzaamheid tegen te gaan. Apeldoornse ondernemers konden een idee adopteren. De volgende ideeën zijn uitgevoerd:

  • De Koffiebus plus: een mobiele ontmoetingsplaats met gratis koffie.
  • Baksels met een verhaal. De Stentor schreef een verhaal over dit initiatief. 
  • Een app die jongeren en ouderen verbindt.

Wat kunt u doen als inwoner?

Soms voelt iemand zich eenzaam. Dat is niet altijd te zien. Let daarom een beetje op elkaar en help elkaar waar het kan. Maak een praatje, drink een kopje koffie, bedenk een activiteit of neem iemand mee naar een ontmoetingsplek in Apeldoorn. Kijk hiervoor op www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl of bezoek Samen055

Ook kunt u met een klein beetje tijd al een hoop betekenen voor:

Wat kunt u doen als ondernemer?

Als ondernemer kunt u ook iets betekenen voor eenzame mensen in Apeldoorn. Want vooral de koppeling met het bedrijfsleven maakt het netwerk tegen eenzaamheid sterk.

  • Ondernemers die zich in willen zetten kunnen zich melden bij Stichting Present
  • Werk samen met andere partijen. In de gemeente Sliedrecht organiseert de bibliotheek bijvoorbeeld een voorleesmiddag in een warenhuis.
  • Organiseer activiteiten voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan een koffiemoment.
  • Wilt u meehelpen bij het uitvoeren van bovengenoemde ideeën? Stuur dan een email naar sameninactietegeneenzaamheid@apeldoorn.nl.
Uw Reactie
Uw Reactie