Rookvrij opgroeien
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Rookvrij opgroeien

Dat roken slecht voor de gezondheid is weet iedereen. En ook dat het moeilijk is om ermee te stoppen. Daarom is het belangrijk dat we ervoor zorgen dan kinderen en jongeren zo weinig mogelijk met roken in aanraking komen. We doen ons best om te voorkomen dat kinderen en jongeren gaan roken. Het doel van de overheid is dat kinderen opgroeien zonder contact met rook, dat er geen kinderen of zwangere vrouwen zijn die roken en maximaal 5% van de volwassenen rookt.

De Rookvrije Generatie

De gemeente doet mee aan het landelijke initiatief de Rookvrije Generatie. Die zet zich in voor een rookvrije omgeving voor kinderen. Op steeds meer plekken zie je de herkenbare blauwe borden en tegels van de Rookvrije Generatie al: bij schoolpleinen, sportclubs, zwembaden en (attractie)parken. Steeds meer plekken worden rookvrij. Ook in Apeldoorn. En daar zijn we blij mee! Als gemeente voegen we daar dit jaar alle speelplekken met meerdere speeltoestellen en alle bushokjes aan toe. Dat zijn in totaal zo’n 125 speelplekken en 222 bushaltes.

De rookvrije Generatie - Rookvrij opgroeien.

Ook ondersteunen we alle organisaties, bedrijven en verenigingen die de stap willen maken om rookvrij te worden. Samen maken we echt een verschil.

Wil jij met jouw vereniging of organisatie ook toe naar een rookvrije toekomst? Via de Rookvrije Generatie kunnen sportverenigingen, speeltuinverenigingen, scoutinggroepen en buitenzwembaden die (gedeeltelijk) rookvrij worden gratis borden en materialen aanvragen.

Roken ontmoedigen

We stimuleren ouders om hun kinderen rookvrij op te voeden. Daarvoor werken we nauw samen met partners in onze gemeente die voorlichting geven aan jongeren en hun opvoeders. Deze partners doen dat vanuit hun kennis over opgroeien, opvoeden en verslaving. En bij het beoordelen van een subsidieaanvraag van een organisaties waar veel kinderen komen, stellen we bijvoorbeeld een rookvrije omgeving als voorwaarde.

Uw Reactie
Uw Reactie