Gezond leven in Apeldoorn

Gezond leven in Apeldoorn

Samen werken we in Apeldoorn aan een gezonde leefomgeving en een gezonde levensstijl. We zetten ons in om van Apeldoorn een gezonde gemeente te maken waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Daarmee brengen we een beweging op gang waarmee we inwoners stimuleren elke dag te bewegen en gezonder te eten en drinken.

 

Dit doen we met een aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen. En we ondersteunen inwoners en organisaties met regelingen en subsidies.

 

Lees meer

Foto: Rob Voss

Werken aan een gezonde levensstijl

Aanbod voor kinderen en jongeren

Om gezond op te kunnen groeien is een stimulerende omgeving onmisbaar. De gemeente zet zich hiervoor in, zodat kinderen en jongeren kunnen bewegen, sporten en gezond eten en drinken.

Lees verder

Aanbod voor volwassenen

Aandacht voor gezondheid bevordert de vitaliteit van inwoners. De gemeente richt zich daarom op het stimuleren en mogelijk maken van bewegen, het maken van gezonde keuzes en sociale interactie.

Lees verder

Aanbod voor organisaties

Gezond leven begint bij het maken van gezonde keuzes. Daarom stimuleren en helpen we scholen, verenigingen, buurten, organisaties en bedrijven gezonder worden. Zo wordt het maken van gezonde keuzes steeds gewoner.

Lees verder

Regelingen en subsidies voor inwoners

De gemeente wil het mogelijk maken dat iedereen mee kan doen, ook als u weinig geld te besteden hebt. Daarom zijn er regelingen en subsidies voor inwoners.

Lees verder

Regelingen en subsidies voor organisaties

De gemeente wil gezonde initiatieven stimuleren en mogelijk maken. Daarom ondersteunen we organisaties, activiteiten en acties die de gezondheid bevorderen met regelingen en subsidies.

Lees verder

Beleid

Hoe we samen met u streven naar een gezondere levensstijl waarin we meer bewegen en sporten, hebben wij vastgelegd in beleidsdocumenten.

Uw Reactie
Uw Reactie