Foto: Rob Voss

Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst

Een Apeldoorn waarin een gezonde leefstijl heel normaal is, zeker voor de jeugd. Daar zetten we ons graag voor in. Daarom is Apeldoorn JOGG gemeente (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst).

Samen maken we gezond gewoon!

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Soms is het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld door de omgeving.   Daar moeten we iets aan doen.

Apeldoorn is JOGG gemeente

Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving. Een Apeldoorn waarin een gezonde leefstijl heel normaal is, zeker voor de jeugd. Daar zetten we ons graag voor in. Daarom is Apeldoorn JOGG-gemeente.

De gezonde omgeving

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. JOGG richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen: thuis, buurt, school, sport, vrije tijd, werk en (online) media.

De programma’s en projecten in deze omgevingen stimuleren een gezonder aanbod van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. JOGG ondersteunt, adviseert en biedt inspiratie, kennis en samenwerking.

 

Iedereen heeft het recht om gezond op te groeien. Samen met meer dan 200 JOGG-gemeenten werken we aan een gezondere samenleving.

Uw Reactie
Uw Reactie