Netwerk Gezond Voedsel

In Apeldoorn en omgeving maken verschillende organisaties en initiatieven een positieve impact met gezond voedsel. Door ze bij elkaar te brengen kunnen zij kennis delen, elkaar inspireren en elkaar versterken. Daarom ondersteunt gemeente Apeldoorn het opstarten van een netwerk, een initiatief van Herenboeren Wenumseveld

Op vrijdag 21 juni 2024 was de eerste netwerkbijeenkomst Gezond Voedsel. In het najaar van 2024 volgt een tweede bijeenkomst. De datum wordt nog bekendgemaakt.

Tijdens de bijeenkomst komt een scala aan organisaties en initiatiefnemers bijeen. Denk aan voedselproducenten, moestuinverenigingen, initiatieven als een buurtpluktuin, buurtvoedselbos, kook-/eetgroepen of distributieplatforms van lokaal geproduceerd gezond voedsel. Ook organisaties en initiatieven die hierin stappen willen zetten zijn welkom.

Gezond voedsel

Onder gezond voedsel verstaan we:

  • Vers voedsel, fruit, granen, groenten, vlees, noten en zaden;
  • Voedsel van het seizoen;
  • Voedsel verbouwd en geproduceerd volgens het principe van toekomstbestendige landbouw. Dus met oog voor natuur, natuurherstel en welzijn en gezondheid van mens en dier;
  • Lokaal geproduceerd, dus in gemeente Apeldoorn of naburige gemeente.

Aanmelden

Hebt u belangstelling voor dit netwerk? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Deelname aan de netwerkbijeenkomst in het najaar is gratis.

Meer informatie

Hebt u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar: netwerkgezondvoedsel@apeldoorn.nl

Uw Reactie
Uw Reactie