Verloren of gevonden voorwerpen

Heeft u iets gevonden? Dan kunt u online melden dat u iets heeft gevonden of u kunt het afgeven bij de receptie op het Stadhuis. Bent u iets kwijt? Dan kunt u online zoeken of het gevonden is.

Lees meer

Heeft u een voorwerp in Apeldoorn gevonden en u weet niet wie de eigenaar is? Dan kunt u dat op twee manieren aangeven bij de gemeente:

Online

U kunt het voorwerp website Verloren of gevonden zelf melden. Het voorwerp wordt dan op deze website gepubliceerd en daardoor is er een grotere kans dat de eigenaar het voorwerp kan terugvinden. Contactgegevens van u worden nooit op deze website gezet.

Stadhuis

U geeft het voorwerp af bij de receptie in het Stadhuis (Marktplein 1). Dat kan zonder afspraak. De medewerker registreert de gegevens van het voorwerp en, als u dat wilt, uw gegevens.

De gemeente bewaart de gevonden voorwerpen afhankelijk van de waarde 3 maanden of een 1 jaar. Als u het voorwerp thuis bewaart dan moet u het 1 jaar bewaren. U kunt mogelijk eigenaar worden.

Ik heb een identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs gevonden

Gevonden paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen moet u altijd inleveren bij de gemeente. Deze documenten mag u nooit thuis bewaren en kunt u afgeven bij de receptie op het Stadhuis (marktplein 1). Of in de brievenbus van de gemeente doen (u vindt deze brievenbus bij de Deventerstraat ingang).

U mag de documenten ook per post sturen naar de gemeente Apeldoorn, Antwoordnummer 56, t.a.v. afdeling KCC, 7300 WB Apeldoorn. Als u een buitenlands identiteitsbewijs of verblijfsdocument vindt dan kunt u deze ook inleveren bij de gemeente. De gemeente stuurt deze door naar de juiste instanties.

Bent u iets verloren, dan kunt u op de verlorenofgevonden website zoeken naar uw verloren voorwerp. Staat uw verloren voorwerp op deze website, dan kunt u zonder afspraak langskomen bij de receptie van het Stadhuis. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00. Of u kunt bellen met 14 055 om vast te stellen of u de eigenaar bent.

Neem het volgende mee naar het Stadhuis:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • eventueel vragen we naar een eigendomsbewijs of naar specifieke kenmerken.

Staat uw verloren voorwerp er niet bij? Hou de verlorenofgevonden website nog een tijd in de gaten, want voorwerpen worden soms een tijd later afgegeven bij de gemeente.

Ik heb een bewijs van verlies nodig

Heeft u iets verloren en heeft u een bewijs van verlies nodig voor bijvoorbeeld uw verzekering? Meld het voorwerp dan op de verlorenofgevonden website aan. Van deze melding krijgt u een bevestiging per mail. Deze e-mail kunt u inleveren als bewijs.

Diefstal

Denkt u dat uw voorwerp gestolen is? Doe altijd aangifte. Dit kan online bij de politie door aangifte te doen op de website van de politie of door contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Een verloren paspoort, identiteitsbewijs kunt u niet van ons terug krijgen. Dit komt omdat uw document misschien door iemand anders is gebruikt nadat u het bent kwijtgeraakt. Om eventuele misbruik te voorkomen maken wij het document altijd meteen ongeldig.

Als u een dergelijk document bent verloren geef dan zo spoedig de vermissing door. Dit kunt u online doen (met DigiD) of u kunt een afspraak maken. Meer informatie vind u hieronder.

Lees wat u kunt doen als u uw paspoort bent verloren. Lees verder over wanneer uw ID-kaart kwijt is

Voor verblijfsdocumenten moet u zich melden bij de IND. Voor buitenlandse reisdocumenten moet u bij de ambassade of consulaat zijn van uw land.

Bent u een rijbewijs verloren? Meldt dit dan bij het RDW. Een verloren rijbewijs kunt u mogelijk terug krijgen.

Hieronder vindt u een overzicht van gevonden voorwerpen die niet bij de gemeente gebracht worden en waar u deze voorwerpen mogelijk kunt terugvinden.

Fiets kwijt

Als u uw fiets kwijt bent dan kan deze bij ons fietsdepot staan. Alle gevonden fietsen die bij het fietsdepot staan worden geregistreerd op de website Verloren of gevonden. U kunt op deze website zoeken naar uw fiets. Het kan soms wel vier weken duren voordat een fiets bij het fietsdepot komt. Wij raden u aan deze website een aantal weken in de gaten te houden.

Mocht u vermoeden dat u fiets is gestolen doe dan altijd aangifte. Dit kan online op de website van de politie of door contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844. Het fietsdepot controleert het framenummer van alle fietsen die ze ophalen. Zo kunnen gestolen en geregistreerde fietsen terug komen bij de eigenaar.

Als u uw fiets heeft gevonden op de verloren en gevonden website, neem dan contact op met het fietsdepot op telefoonnummer 14 055.  

Meer informatie over kwijtgeraakte fietsen leest u op de webpagina over het fietsparkeerverbod

Dier vermist

Dier vermist Bent u uw huisdier kwijt? Kijk dan op de website van Amivedi

Iets in de trein of bus verloren

Als u iets in de trein heeft verloren, kijkt u dan op de websites van Arriva en NS.

Heeft u iets in de bus verlopen? Kijk dan op de websites van RRReis, EBS-ov of Hermes

Soms komt het toch voor dat voorwerpen verloren in de trein of bus bij de gemeente komen. Wij raden u aan ook de website van verloren of gevonden in de gaten te houden.

Uw Reactie
Uw Reactie