Het Griftpark
Illustrator: Gemeente Apeldoorn
Het Griftpark

De Hofstraat en de Kanaalstraat vormen een nieuw park waar het water van de Grift meer ruimte krijgt. Een fijne plek om te bewegen en te ontmoeten, dat wordt het Griftpark.

Griftpark: verbindend park in de binnenstad

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. Het project Griftpark draagt hieraan bij. Het park, wat bestaat uit de Hofstraat-Kanaalstraat, verbindt het gebied rondom het spoor, het kanaal en de binnenstad met elkaar. Zo wandelt u straks vanaf het Apeldoorns kanaal langs het Griftpark heerlijk naar het Amaliapark. De busroute wordt verlegd naar een veel groenere Kalverstraat. Voetgangers en fietsers krijgen de ruimte.

Wat is het Griftpark?

Het Griftpark wordt een plek om te bewegen en elkaar te ontmoeten, met ruimte voor de beek de Grift. Daarom wordt de elektrische buslijn naar een veel groenere Kalverstraat verlegd.

De Hofstraat-Kanaalstraat wordt een groen en gezellig park om te zijn en om er terug te komen. Een plek waar u een rondje hardloopt, na een dagje shoppen even een drankje drinkt of waar u in de zomer ’s avonds voor uw huis met de buren een potje gaat kaarten. Welke vorm het park precies krijgt? Daar is samen met ondernemers, eigenaren, bewoners, belanghebbenden en belangstellenden hard aan gewerkt. Kijk op stadspark.apeldoorn.nl voor meer informatie.

Schetsontwerp Griftpark – Hofstraat, mei 2023.
Schetsontwerp Griftpark – Hofstraat, mei 2023. Illustrator: Gemeente Apeldoorn
Schetsontwerp Griftpark – Kalverstraat, mei 2023.
Schetsontwerp Griftpark – Kalverstraat, mei 2023. Illustrator: Gemeente Apeldoorn

Griftpark is onderdeel van een groter geheel

Het Griftpark is een ontwikkeling waar we de komende jaren aan gaan werken en is onderdeel van de plannen die staan omschreven in het ontwikkelperspectief Het Stadspark van Apeldoorn. Met het stadspark ontwikkelt Apeldoorn zich verder tot een unieke stad met een uitgesproken karakter. Een binnenstad die optimaal bereikbaar blijft, maakt daar deel van uit. Hierover leest u meer via apeldoorn.nl/mobiliteitsvisie.

Wanneer start de ontwikkeling van het Griftpark?

De (financiële) verkenningen zijn in 2021 afgerond. In 2022 gaan we ontwikkeling voorbereiden door met de stad in gesprek te gaan over het ontwerp en komen we tot een fasering. Om het gesprek te starten met de stad is er voorwerk gedaan, zogenaamde verkenningen. Deze verkenningen kunt online inzien. De voorbereiding en uitvoering van de Kalverstraat is voorzien voor 2023/2025 en de voorbereiding en uitvoering van de Hofstraat - Kanaalstraat staan gepland voor 2024/2026. 

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen?

Abonneer u dan op de binnenstad nieuwsbrief.
Andere vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie