Nieuw zwembad Apeldoorn-Noord
Foto: Vecteezy.com
Nieuw zwembad Apeldoorn-Noord

Apeldoorn krijgt een nieuw zwembad omdat de Sprenkelaar aan het einde van zijn levensduur zit. Het nieuwe zwembad wordt gebouwd aan de Vlijtseweg.  In dit zwembad komt een 50-meterbad dat op te delen is in 2 delen, een doelgroepenbad van 25 meter bij 12,5 meter en een peuterbad van 40 m2. Ook komt er een glijbaan en is er een welness-gedeelte.

Zwembad in Apeldoorn-Noord

Op 25 april 2024 heeft de gemeente groen licht gegeven voor de Ontwerp & Bouwplannen van het nieuwe zwembad aan de Vlijtseweg. Het zwembad komt in de plaats van de Sprenkelaar dat inmiddels 50 jaar oud is. Tijdens de bouw van het nieuwe zwembad kan men gebruik blijven maken van de Sprenkelaar. Met een zwembad aan de noordkant van Apeldoorn blijft er een goede spreiding van het zwemwater in Apeldoorn. Ook de bereikbaarheid van deze locatie voor bezoekers is goed.

locatie van het zwembad op een plattegrond
U ziet hier de locatie waar het nieuwe zwembad komt.

Wind Design & Build gaat het zwembad bouwen

Vorig jaar heeft de gemeente een aanbesteding uitgezet voor het ontwerp en de bouw van het zwembad. Vier partijen hebben zich hierop ingeschreven. Inmiddels hebben wij de Ontwerp & Bouwplannen van deze vier partijen ontvangen en beoordeeld op de volgende onderdelen: 

  • Ontwerp & functionaliteit,
  • Architectonische, stedenbouwkundige en ruimtelijke kwaliteit,
  • Duurzaamheid & kwaliteit.

Op alle onderdelen is het plan van Wind Design & Build als beste beoordeeld. Dit betekent dat Wind Design & Build het zwembad namens de gemeente Apeldoorn mag gaan bouwen. Wij zijn enthousiast over het ontwerp en delen graag enkele impressiebeelden.

oostgevel zwembad
Hier ziet u de oostgevel van het nieuwe zwembad. Illustrator : Wind desgin & build
het wedstrijdbad
Het wedstrijdbad van het nieuwe zwembad komt er zo uit te zien! Illustrator: Wind design & build

Hoe nu verder

Het Bestemmingsplan heeft eind vorig jaar ter inzage gelegen en op 3 oktober is er een informatieavond georganiseerd. De definitieve besluitvorming voor het Bestemmingsplan zal naar verwachting in juni plaatsvinden. Nu de opdracht is gegund aan Wind Design & Build start het vervolgproces. Dit ziet er als volgt uit:

  • In de eerste fase wordt het ontwerp verder uitgewerkt.
  • Vanaf eind 2024 zullen de eerste werkzaamheden op het terrein plaatsvinden.
  • Vanaf midden 2025 wordt er gestart met de bouw van het nieuwe zwembad.
  • In 2027 verwachten we het nieuwe zwembad in gebruik te kunnen nemen.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten?

Neem contact op

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie