Nieuw zwembad vervangt Sprenkelaar
Foto: Vecteezy.com
Nieuw zwembad vervangt Sprenkelaar

Apeldoorn krijgt een nieuw zwembad omdat de Sprenkelaar aan het einde van zijn levensduur zit. Het nieuwe zwembad wordt gebouwd aan de Vlijtseweg. Op 6 april 2023 heeft de gemeenteraad gekozen voor twee keer een 8-baans 25-meterbad, een doelgroepenbad van 25 meter bij 12,5 meter speciaal voor kinderen en ouderen en een peuterbad van 40 m2.

Zwembad in Apeldoorn-Noord

Het zwembad de Sprenkelaar is inmiddels 50 jaar oud. Nieuwbouw op dezelfde locatie van de Sprenkelaar zou betekenen dat er zo’n twee jaar lang - de tijd die nodig is voor sloop en nieuwbouw - een grote schaarste aan zwemwater zou ontstaan. En dat willen wij als gemeente en ook de gebruikers niet.

Met een zwembad aan de noordkant van Apeldoorn is er een goede spreiding van het zwemwater in Apeldoorn. Ook de bereikbaarheid van deze locatie voor bezoekers is goed. Tot slot biedt een zwembad aan de Vlijtseweg ook mogelijkheden voor een impuls aan het onderwijsaanbod van ROC Aventus en de vlakbij gelegen sportvoorzieningen.

Download de plattegrond

Aandachtspunten

De keuze voor deze locatie brengt wel een aantal aandachtspunten en uitdagingen met zich mee. Maar die kunnen we goed oplossen, verwachten we. Op het terrein is bijvoorbeeld sprake van bodemvervuiling die we moeten saneren. En we moeten heel goed onderzoeken wat de beste parkeer- en verkeersoplossing is. Mogelijk is een herinrichting van de hele Vlijtseweg nodig. We onderzoeken de komende periode welke mogelijkheden er zijn en verwachten hier eind 2024 meer informatie over te hebben.

Omgevingsplan te bekijken

Van 21 december 2023 tot en met 31 januari 2024 ligt het ontwerp van het omgevingsplan Vlijtseweg – zwembad ter inzage. In die periode kunt u het plan bekijken en er op reageren

Planning

De ontwikkeling en bouw van een nieuw zwembad is een omvangrijk project, dat meerdere jaren gaat duren. We moeten eerst het omgevingsplan wijzigen. Het plan ligt op dit moment ter inzage en is beschikbaar voor iedereen om te bekijken en erop te reageren. Tegelijkertijd zijn we bezig met het selecteren van de juiste partij om het zwembad te bouwen. We hopen dat we hen in het eerste kwartaal van 2024 de opdracht kunnen geven. Als alles volgens plan verloopt, begint de bouw van het zwembad in 2025 of uiterlijk 2026, zodat we het zwembad in 2027 kunnen gebruiken.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten?

Neem contact op

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie