Raadsherenveld
Fotograaf: Rob Voss
Raadsherenveld

De bestrating in Raadsherenveld is aan vervanging toe. Daarom richten we deze straat opnieuw in en koppelen we tegelijkertijd het regenwater af van het riool. Bij zware regenbuien stroomt het riool dan minder snel over.

We richten Raadsherenveld opnieuw in

Bij de herinrichting vervangen we de bestrating en vergroten we de groenvakken. Zo wordt het minder warm op straat en vergroten we de biodiversiteit. Daardoor is de straat straks aantrekkelijker voor vogels, vlinders en insecten. Bovendien: groene straten zien er mooier uit!

 Het aantal parkeerplaatsen en inritten wijzigt niet. Wel leggen we stoepen aan, zodat we de anti-parkeerpaaltjes kunnen weghalen. Zo maken we de openbare ruimte toegankelijker voor mindervaliden.

Planning werkzaamheden

In juli vond een informatiebijeenkomst plaats over de herinrichting van Raadsherenveld. Dit najaar wilden we starten met de werkzaamheden. Dit moeten we helaas uitstellen. De reden hiervoor is dat waterleidingbedrijf Vitens de waterleidingen in een deel van de straat vervangt. In Raadsherenveld is te weinig ruimte voor twee aannemers om gelijktijdig te werken. Daarom voeren we de werkzaamheden in fases uit.

 

Fase

Werkzaamheden

Wanneer

Fase 1

Herinrichting Raadsherenveld

  • Huisnummers 1 tot en met 17
  • Huisnummers 101 tot en met 104

Afgerond

Fase Vitens

Vervanging waterleidingen

  • parkeerhofje voor de huisnummers 201 tot en met 222
  • parkeerhofje voor de huisnummers 101 tot en met 119

Afgerond

Fase 2

Herinrichting bovengenoemde parkeerhofjes

Week 2-2024 - Week 11-2024

Ontwerp

Inrichtingsplan Raadsherenveld

Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst hebben we de opstelplaats voor containers bij de ingang vanaf het Holtrichtersveld aangepast. Ook sluit op een aantal plekken de groenvoorziening beter aan op de tuinen.

Uw woning blijft bereikbaar

We beperken de overlast voor u als bewoner zoveel mogelijk. Tijdens de werkzaamheden zorgen we dat uw woning bereikbaar blijft. Er komt een tijdelijke toegang voor auto’s van en naar het Musketierveld. Ook maken we een tijdelijke parkeerplaats op het speelveld onder de hoogspanningskabels nabij het Ambtsrichtersveld.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf regenwater afkoppelen of uw eigen tuin vergroenen? Of heeft u een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Kijk dan wat u zelf kunt doen.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Of heeft u een vraag?

Mail: raadsherenveld@apeldoorn.nl

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie