Verbreding snelweg A1
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Verbreding snelweg A1

De komende jaren wordt de snelweg A1 ten zuiden van Apeldoorn verbreed. Dit is nodig voor een goede bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio.

Verbreding A1 tussen Apeldoorn en Twello

In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwbedrijf Heijmans de komende jaren de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello uit. De werkzaamheden beginnen in december 2022 en duren zeker tot eind 2024.

De verkeersdrukte neemt, mede door vrachtverkeer, steeds meer toe. Een goede doorstroming op de A1 Oost (gedeelte Apeldoorn – Twello) is essentieel aangezien deze rijksweg de economische gebieden tussen de Randstad, de Stedendriehoek en Twente onderling en met het Noord- en Oost Europese achterland verbindt. En daarmee voor de bereikbaarheid én economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost.

Wat houdt het werk in?

De A1 wordt de komende jaren, tussen aansluiting Apeldoorn Zuid en Twello verbreed naar deels 2x3 en deels 2x4 rijstroken. Er worden parallelbanen tussen knooppunt Beekbergen en het uiteinde van afrit Voorst aangelegd, knooppunt Beekbergen wordt gereconstrueerd, de twee verzorgingsplaatsen (tankstations) de Paal en Vundelaar worden heringericht, bijna alle bruggen en tunnels worden aangepast waarbij enkele zelfs volledig worden vervangen en worden er meerdere geluidsschermen gebouwd en verbeterd.

Meer informatie

Kijk voor achtergrondinformatie op de pagina www.A1Oost.nl. Actuele verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl. Hier leest u onder meer hoe u de bouwapp van Heijmans kunt downloaden. Via deze app kunt u op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden. Ook kunt u hier uw vragen of opmerkingen kwijt. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen over deze werkzaamheden? Of wilt u meer weten?

www.A1Oost.nl

Of bellen naar 0800-8002
(gratis informatienummer van Rijkswaterstaat)

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie