Dijkgraafweg
Fotograaf: Rob Voss
Dijkgraafweg

De Dijkgraafweg is aan onderhoud toe. Omdat het hier om groot onderhoud gaat, nemen we dit moment om de Dijkgraafweg ook opnieuw in te richten. Hiervoor hebben we een Voorlopig Ontwerp gemaakt. De grootste wijzigingen leggen we uit op deze pagina.

Onderhoud aan de Dijkgraafweg

De Dijkgraafweg krijgt een flinke opknapbeurt: er wordt een trottoir aangelegd, de rijbaan wordt verlegd en er komen langparkeer-stroken voor vrachtwagens.

Trottoir aanleggen

In oktober starten de werkzaamheden. Aannemersbedrijf Hoogeboom uit Raalte gaat de werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren. 

Bekijk het definitieve schetsontwerp (pdf, 2.6 Mb)

Rijbaan verleggen

Het gedeelte rijbaan tussen Laan van Spitsbergen en de bocht Dijkgraafweg ter hoogte van nr.4a verleggen we 2 meter naar boven (t.o.v. de tekening). De verlegging is noodzakelijk om ruimte te maken voor het trottoir. De rijbaanbreedte blijft gelijk, namelijk 7,0 meter.

Langparkeer-stroken voor vrachtwagens

In de huidige situatie zijn twee plekken aangewezen voor ‘langparkeren’ van vrachtwagens (maximaal 72 uur). Deze vrachtwagens parkeren op de rijbaan en soms deels in de bermen, waardoor de bermen kapot gaan. Om dit te voorkomen gaan wij parkeerstroken maken van 1,0 meter breed. De vrachtwagens zullen dan deels in de nieuwe strook staan, deels op de rijbaan.

Ook zullen we ter plaatse van de langparkeerstroken prullenbakken neerzetten om zwerfafval te voorkomen.

Planning

Op dit moment zijn wij druk met de voorbereiding. Het VO gaan we verder uitwerken naar een Definitief Ontwerp (DO) en dat ontvangt u nog van ons. Ons streven is om in het derde en vierde kwartaal 2023 het werk uit te voeren.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Mocht u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van dit project.

Neem contact op

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie