Fietsparkeerverbod
Fietsparkeerverbod

In de binnenstad geldt en fietsparkeerverbod. Dit betekent dat uw fiets hier op bepaalde tijden alleen in de vakken en rekken mag stallen. Zet u uw fiets op een andere plek dan toegestaan? Dan loopt u de kans dat uw fiets wordt weggehaald. 

Fietsparkeerverbod in de binnenstad

In de binnenstad geldt op bepaalde tijden een fietsparkeerverbod. In bijzondere gevallen kunt u een ontheffing fietsparkeerverbod krijgen. Dit zijn de veelgestelde vragen over het fietsparkeerverbod in de binnenstad.

Vanuit de visie ‘Apeldoorn als Stadspark’ werken we aan een gastvrije, groene en bereikbare binnenstad. We zoeken een balans tussen het bevorderen van het fietsgebruik en een toegankelijke openbare plek voor voetgangers, winkelend publiek en spelende kinderen. Dat betekent dat we tijdens winkeltijden liever geen fietsen zien die ingangen van winkels blokkeren. Of mensen die tijdens de drukke perioden snel door het voetgangersgebied of terrassen fietsen. 

U mag in het voetgangersgebied ‘Winkelen’ tot 11:00 uur fietsen in het voetgangersgebied, en nadat de winkels sluiten. Dit is van maandag tot en met zondag 18.00 uur en op donderdag (koopavond) na 21.00 uur.

In het voetgangersgebied ‘Uitgaan’ is fietsen toegestaan tussen 05:00 en 11:00 uur.

Op het overzichtskaartje (pdf, 206 kb) kunt u per straat zien wanneer u in het voetgangersgebied (de gekleurde straten) mag fietsen.

Tot maximaal 11:00 uur mag u uw fiets bij een winkel neerzetten. Zo kunt u gemakkelijk een snelle boodschap doen. Voor 11:00 uur en nadat de winkels sluiten (maandag tot en met zondag 18.00 uur en alleen op donderdag na 21.00 uur) mag u uw fiets buiten de vakken en rekken neerzetten.

Tot maximaal 11:00 uur mag u uw fiets bij een winkel neerzetten. Zo kunt u gemakkelijk een snelle boodschap doen. Na 11:00 uur en totdat de winkels sluiten (maandag tot en met zondag 18.00 uur en alleen op donderdag 21.00 uur) mag u uw fiets niet meer buiten de vakken en rekken neerzetten.

Dan kunt u uw fiets of scooter wel neerzetten in onze gratis fietsenstallingen. Hierboven kunt u zien in welke van de stallingen u scooters en/of brommers kunt parkeren. Dit kan niet in elke stalling! Alle stallingen in Apeldoorn zijn dagstallingen. We vragen u dan ook met klem om fietsen voor sluitingstijd weer op te halen.

Bewoners kunnen ook hun fiets stallen in de fietsvakken, fietsenstallingen of op straat. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor bezoekers. Ook mogen bewoners hun fiets voor 11:00 uur op straat (buiten de vakken) stallen en nadat de winkels sluiten (maandag t/m zondag 18:00 en alleen op donderdag na 21:00 uur). En binnen de openingsuren van de betreffende fietsenstalling. De zeven gratis fietsenstallingen in de binnenstad zijn allemaal dagstallingen. Komt u hierdoor in de problemen? Neem contact met ons op.

Via de FietsPlek app kunt u precies te zien hoeveel plek er nog is in elke stalling is. U kunt de app downloaden in de appstore.

Scooters worden niet verwijderd. Eigenaren krijgen wel een boete als zij buiten de stallingen of parkeervakken geparkeerd staan. Deze boete van € 75,- plus € 9,- administratiekosten wordt naar u opgestuurd.

Uw Reactie
Uw Reactie