Revisietekening rioolaansluiting (bijvoorbeeld bij rioolverstopping)

De riolering bestaat uit een gemeentelijk deel en een particulier deel (de erfriolering). Wanneer de riolering verstopt zit, is het van belang om te weten in welk gedeelte van de riolering de verstopping zich bevindt (gemeentelijk deel of het particuliere gedeelte).

 
Duur

3 werkdagen

Kosten gratis 
Lees meer

U kunt dit zelf vaststellen door het controle/ontstoppingsputje op te (laten) graven en dit te controleren. Daarvoor zoekt u, voordat de gemeente komt kijken, het ontstoppingsputje op. Dit putje bevindt zich op uw terrein op ongeveer een halve meter van de erfgrens, meestal op een diepte van ongeveer 0.80 tot 1.40 meter in uw tuin. Bij appartementen of woningen zonder voortuin ligt deze op ongeveer 0,5 meter uit de gevel (in gemeente grond). U mag dit zelf opgraven. De gemeente zorgt na afloop voor het dichtstraten.

Er zijn 2 opties:

  1. Het ontstoppingsputje is leeg: de verstopping zit in de erfriolering. U lost het probleem zelf of met de hulp van een ontstoppingsbedrijf op. De kosten zijn voor u. Bij een huurhuis is het verstandig om contact op te nemen met de verhuurder.
  2. Het ontstoppingsputje staat vol met water: de verstopping bevindt zich in het gemeentelijke deel. U kunt de verstopping doorgeven via telefoonnummer 14 055. De gemeente verhelpt de verstopping kosteloos voor u.

Als de gevel van uw huis/appartementencomplex/winkel direct aan het trottoir ligt en er geen naastliggende vrije ruimte aanwezig is, ligt het ontstoppingsputje onder het trottoir. In dit geval dient u vooraf te melden bij de gemeente dat u het ontstoppingsputje wilt opgraven. De gemeente draagt zorg voor het herstel van het trottoir. Aanvullen en eventueel afzetten van de sleuf/gat dient door u zelf te worden uitgevoerd.
Als u precies wilt weten waar de rioolaansluiting en de plaats van het ontstoppingsputje zich bevinden kunt u een revisietekening kosteloos bij de gemeente aanvragen.

De tekening die de gemeente levert, betreft de riolering op de gemeentegrond. Wanneer u een tekening van uw eigen terrein wenst, dan kunt u een bouwtekening van uw woning opvragen bij het gemeentearchief (CODA) door een e-mail te sturen naar archief@coda-apeldoorn.nl. Binnen 3 werkdagen krijgt u een reactie. Is er sprake van spoed of calamiteiten, dan kunt u contact opnemen met de storingsdienst via telefoonnummer 14-055.

Uw Reactie
Uw Reactie