Apeldoorn rein

Samen maken en houden we Apeldoorn schoon. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.

Lees meer

Heeft u opruimmiddelen nodig voor een actie in uw straat? Neem dan contact op met de gemeente Apeldoorn via rein@apeldoorn.nl. De gemeente stelt opruimmiddelen beschikbaar, zoals prikstokken en vuilniszakken.

Het verzamelde zwerfafval kunt u op laten halen door te mailen naar rein@apeldoorn.nl

Adres en openingstijden

U kunt opruimspullen of afvalzakken ophalen bij de receptie op post Zuid, Aruba 4, 7332 BK Apeldoorn. Openingstijden zijn maandag t/m donderdag 7.30 uur tot 15.30 uur. Op vrijdag is het niet mogelijk om opruimspullen op te halen.

Opruimspullen terugbrengen

Opruimspullen die niet meer worden gebruikt of gerepareerd moeten worden, kunt u terugbrengen bij de receptie op post Zuid, Aruba 4, 7332 BK Apeldoorn.

Leen de aanhanger ’t Reintje

Alle Apeldoorners, behalve bedrijven en stichtingen, kunnen de klusaanhanger ‘t Reintje’ lenen voor allerlei klusjes in de wijk. De aanhanger kan gebruikt worden bij groepsactiviteiten voor het opruimen van zwerfafval of het onderhoud van een plantsoen. Let op: de aanhangwagen is niet bedoeld voor privégebruik. De gemeente stelt opruimspullen, zoals grijpers en vuilniszakken beschikbaar. U kunt de aanhanger via rein@apeldoorn.nl aanvragen.

Koker met hondenpoepzakjes

Ook hondenpoep is, naast zwerfafval, een bron van ergernis. Om hondenbezetters te stimuleren om de uitwerpselen van de hond op te ruimen, bieden we handige kokers met een rol kleine opruimzakjes aan voor honden eigenaren, op te halen bij de receptie op post Zuid. *zolang de voorraad strekt.

Zakasbakjes

Sigarettenfilters die in het milieu terechtkomen vormen een gevaar voor mens, dier en milieu. Om deze vorm van milieuvervuiling tegen te gaan biedt de gemeente Apeldoorn handige zakbakjes aan, deze kunnen worden opgehaald bij de receptie op post Zuid. *zolang de voorraad strekt.

Uw Reactie
Uw Reactie