Fotograaf: Rob Voss

Markthal bereikt hoogste punt

De Markthal krijgt steeds meer vorm. Op 16 oktober is het Apeldoornse bedrijf Draisma begonnen met de montage van het bovengrondse deel van de Markthal. Donderdagmiddag 26 oktober is het hoogste punt bereikt. Een moment om even bij stil te staan. Nick Derks, kersverse wethouder Economie, drukte op de knop, waarna op ruim zeventien meter hoogte de vlag uitrolde. Daarna was het tijd om de bouwers in het zonnetje te zetten.

De hal wordt straks het decor voor allerlei evenementen. Een aanwinst voor Apeldoorn, die zeker bijdraagt aan het nog levendiger maken van het Marktplein. En waar, ook met minder weer, mensen elkaar ontmoeten. De zaterdagmarkt keert in november weer terug naar het Marktplein.

Plein van de Stad 

De Markthal maakt deel uit van het vernieuwde Marktplein. Het plein was vorig jaar klaar, met nieuwe bestrating, aankleding en meer groen. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en kinderen spelen, een plek voor de stad. Met een grote bloembak en banken om even te zitten. Voor de lunch, een ijsje in de zomer, een gebakken visje van de markt of gewoon voor een praatje. Met het plaatsen van de unieke overkapping - de Markthal – komt het oorspronkelijke ontwerp van West8 voor het Plein van de Stad echt tot leven.

Wat maakt de hal zo bijzonder?

De hal is opgebouwd uit 160 ton hout en er is 32 ton staal in verwerkt. Het hout heeft als groot voordeel dat het duurzaam is. Hout groeit en zet tijdens dat groeiproces CO2 om in hout. Zo ontstaat er een ecosysteem dat afval omzet in een duurzaam bouwmateriaal. Speciale dakbedekking beschermt de hal tegen weersinvloeden en er komen zonnepanelen op het dak.

Volg de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Markthal zijn te volgen via de bouwapp.

Uw Reactie
Uw Reactie