Bijstandsuitkering

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u te weinig inkomen heeft om van rond te komen. Deze uitkering geeft u een inkomen tot u (weer) betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig heeft. U kunt een uitkering voor uzelf of voor iemand uit uw gezin aanvragen.

Hoe vraagt u een bijstandsuitkering aan?

Woont u in Apeldoorn of Epe? Dan kunt u online een afspraak maken. Kies de afspraak die u het beste uitkomt. Als u de afspraak maakt, ziet u ook staan wat u moet meenemen naar het gesprek. Wilt u hulp om een afspraak te maken? Bel dan met 14 055 (keuze 1).

Voor een afspraak met gemeente Brummen kunt u Team Voor Elkaar elke werkdag bellen van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer (0575) 568 568. E-mailen kan ook: info@teamvoorelkaar.nl.

Wat gebeurt er bij de eerste afspraak?

Een bijstandsuitkering is een aanvulling op uw inkomsten. In het gesprek bespreekt u uw persoonlijke, financiële, woon- en leefsituatie met uw contactpersoon. Uw situatie bepaalt of u in aanmerking komt voor een uitkering. Ook bepaalt uw situatie de hoogte van de uitkering.

Deelt u een woning met meerdere volwassenen?

Een woning delen met volwassenen heeft invloed op de soort en hoogte van de uitkering. De relatie die u met elkaar heeft, is belangrijk hierbij. U bespreekt tijdens de eerste afspraak of u kostendeler bent of een gezamenlijke huishouding voert met uw (ex-)partner.

Afspraak maken

Ook interessant