IOAW-uitkering

U kunt een IOAW-uitkering aanvragen als u voor 1 januari 1965 bent geboren en te weinig inkomen heeft om van rond te komen. IOAW staat voor Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers.

Hoe vraagt u een IOAW-uitkering aan?

Woont u in Apeldoorn of Epe? Dan kunt u online een afspraak maken. Kies de afspraak die het beste uitkomt. Als u de afspraak maakt, ziet u ook staan wat u moet meenemen naar het gesprek. Wilt u hulp om een afspraak te maken? Bel dan met 14 055.

Wat gebeurt er bij de eerste afspraak?

U bespreekt uw persoonlijke, financiële, woon- en leefsituatie met uw contactpersoon. Uw situatie bepaalt of u in aanmerking komt voor een IOAW-uitkering. Ook bepaalt uw situatie de hoogte van de uitkering.

Deelt u een woning met meerdere volwassenen?

Een woning delen met volwassenen heeft invloed op de soort en hoogte van de uitkering. De relatie die u met elkaar heeft, is belangrijk hierbij. U bespreekt tijdens de eerste afspraak of u kostendeler bent of een gezamenlijke huishouding voert met uw (ex-)partner.

Wilt u meer weten over de IOAW- of IOAZ-uitkering?

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Het coronavirus vraagt van ons een andere manier van werken. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek. Kunt u uw afspraak uitstellen? Dan vragen wij u dit te doen.

Heeft u vragen rondom de bijstand, schuldhulpverlening, budgetbeheer, bewindvoering of bijzondere bijstand? De gemeente is bereikbaar. U kunt online een afspraak maken. Is dit niet mogelijk dan kunt u bellen voor overleg met 14 055, kies in het keuzemenu voor 1.

 


Afspraak maken

Ook interessant