Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Jeugdverkeersexamen

Het jeugdverkeersexamen is een praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen in groep 7. Zij leggen op de fiets een route af, waarbij ze met verschillende verkeerssituaties te maken krijgen. Normaal gesproken vinden de verkeersexamens in april plaats.

Mijn Apeldoorn

In april van dit jaar was het vanwege de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan helaas niet mogelijk om de praktische jeugdverkeersexamens te houden. In eerste instantie hadden wij inhaaldata gepland in september 2020, om de groep 7 leerlingen van vorig schooljaar alsnog verkeersexamen te laten doen. Helaas is ook dit niet haalbaar gebleken.

Hoewel de kinderen onderling geen afstand hoeven te houden, werken wij bij de verkeersexamens met een grote groep vrijwilligers voor wie dit wél geldt. Een deel van hen geeft ook aan het in deze tijd niet te zien zitten om aan dit evenement mee te werken. Kijkend naar de consequenties die de 1,5 meter afstandsregel heeft op de hele organisatie van dit evenement, hebben wij helaas moeten besluiten dat we het momenteel niet realiseerbaar achten.

Er komt helaas geen andere inhaalmogelijkheid voor de kinderen die vorig schooljaar (afgelopen april) verkeersexamen zouden doen. We hopen en verwachten dat de reguliere verkeersexamens in april 2021, voor de huidige groep 7 leerlingen, wel door zullen gaan.

 

Beschrijving

Documenten