Grote Markthof
Illustrator: Gemeente Apeldoorn
Grote Markthof

Een verborgen binnenhof tussen de Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat en Raadhuisplein, dat wordt Grote Markthof. Een fijne rustige plek om te wonen, te verblijven of heerlijk rond te dwalen.

Grote Markthof: oase van rust midden in de binnenstad

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. Het project Grote Markthof draagt hieraan bij. Met Grote Markthof bedoelen we de doorsteek Hoofdstraat – Marktstraat en de aangrenzende open ruimte aan de achterzijde van de gebouwen die er nu staan. Het binnenterrein tussen de Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat en Raadhuisplein.

Wat is de Grote Markthof?

De Grote Markthof wordt een binnenplaats midden in de binnenstad, een beetje verscholen tussen de winkelstraten. Waar het heerlijk is om rond te dwalen. Dat noemen we ook wel een ‘dwaalmilieu’. Een plek waar inwoners, bezoekers en ondernemers graag willen zijn. Ons droombeeld bij de Grote Markthof is dat het een aaneengesloten groen en vrij toegankelijk hofje is. Welke vorm de Grote Markthof precies krijgt? Daar is samen met ondernemers, eigenaren, bewoners, belanghebbenden en belangstellenden hard aan gewerkt. Kijk op stadspark.apeldoorn.nl voor meer informatie.

Schetsontwerp Grote Markthof, mei 2023.
Schetsontwerp Grote Markthof, mei 2023. Illustrator: Gemeente Apeldoorn
Schetsontwerp Grote Markthof, mei 2023.
Schetsontwerp Grote Markthof, mei 2023. Illustrator: Gemeente Apeldoorn

Grote Markthof is onderdeel van een groter geheel

De Grote Markthof is een ontwikkeling waar we de komende jaren aan werken en is onderdeel van de plannen die staan omschreven in het ontwikkelperspectief Het Stadspark van Apeldoorn. Met het stadspark ontwikkelt Apeldoorn zich verder tot een unieke stad met een eigen en uitgesproken karakter. Een binnenstad die optimaal bereikbaar blijft, maakt daar deel van uit. Hierover leest u meer via apeldoorn.nl/mobiliteitsvisie.

Wanneer start de ontwikkeling van de Grote Markthof?

De (financiële) verkenningen zijn in 2021 afgerond. In 2022/2023 gaan we ontwikkeling voorbereiden door met de stad in gesprek te gaan over het ontwerp en komen we tot een fasering. Om het gesprek te starten met de stad is er voorwerk gedaan, zogenaamde verkenningen. Deze verkenningen kunt u online inzien. Vervolgens zijn we samen met de stad aan de slag gegaan met de invulling van het gebied. De uitvoering van de Grote Markthof start in 2024.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Werk in uitvoering!

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen?

Abonneer u dan op de binnenstad nieuwsbrief.
Andere vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie