De Parkstraat
Illustrator: Buro Sant en Co
De Parkstraat

De Hoofdstraat veranderen we tot een complete “Parkstraat”. Een prachtige groene loper dwars door het hart van onze binnenstad. Waar je de Veluwe voelt en waar het heerlijk winkelen, wandelen en verblijven is.

De Hoofdstraat: groene loper van station tot Paleis het Loo

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. Het project Parkstraat draagt hieraan bij. We veranderen de Hoofdstraat in een complete Parkstraat: een prachtige groene loper dwars door het hart van de binnenstad. Een belangrijke verbinding tussen het stationsgebied en Paleis het Loo.

Wat is de Parkstraat?

De Parkstraat is een plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. De Parkstraat loopt vanaf het Stationsplein tot aan Paleis het Loo, de huidige Hoofdstraat en de Loolaan. Een lange, groene loper met daarlangs verschillende nieuwe en bestaande pleinen en plekken, zoals een Stationspark (Stationsplein en omgeving), een Kerkpark (Mariakerk en omgeving) en een Groot Beekpark (Caterplein, Orpheus/ Grote Kerk). De Hoofdstraat vormt het lange lint hiertussen. De Parkstraat is de naam van de ontwikkeling en vervangt niet de huidige straatnamen van bijvoorbeeld de Hoofdstraat en de Stationsstraat.

Parkstraat is een ontwikkeling waar we de komende jaren aan gaan werken

De Parkstraat is een jarenlange ontwikkeling die bestaat uit meerdere deelprojecten waar we de komende 15 jaar mee aan de slag gaan. In 2022 zijn we gestart met de voorbereidingen van Parkstraat-Zuid. Hier bedoelen we het stuk Hoofdstraat vanaf het Stationsplein tot de Oranjerie mee. Welke vorm de Parkstraat-Zuid precies krijgt? Daar is samen met ondernemers, eigenaren, bewoners, belanghebbenden en belangstellenden hard aan gewerkt. Kijk op stadspark.apeldoorn.nl voor meer informatie.

Natuurlijk willen we ook hier graag aan de slag, maar we moeten eerst duidelijkheid krijgen over bepaalde ontwikkelingen in dit gebied. Bijvoorbeeld over de bouwplannen tegenover de McDonalds. Of de invloed van de voorgenomen verkeersmaatregelen in de mobiliteitsvisie op dit deel van de stad. Al deze zaken zijn we nu aan het uitwerken, maar kosten veel tijd.

Schetsontwerp Parkstraat-Zuid, mei 2023.
Schetsontwerp Parkstraat-Zuid, mei 2023. Illustrator: Buro Sant en Co
Schetsontwerp Parkstraat-Zuid, mei 2023.
Schetsontwerp Parkstraat-Zuid, mei 2023. Illustrator: Buro Sant en Co

De Parkstraat is onderdeel van een groter geheel

De Parkstraat is een ontwikkeling waar we de komende jaren aan werken en is onderdeel van de plannen die staan omschreven in het ontwikkelperspectief Het Stadspark van Apeldoorn. Met het stadspark ontwikkelt Apeldoorn zich verder tot een unieke stad met een uitgesproken karakter. Een binnenstad die optimaal bereikbaar blijft, maakt daar deel van uit. Hierover leest u meer via apeldoorn.nl/mobiliteitsvisie.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen?

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Abonneer u dan op de binnenstad nieuwsbrief.
Andere vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie