Praktische informatie Camping De Marshoeve nummer 1

De gemeente heeft camping De Marshoeve gekocht. Via de informatie op dit prikbord en/ of via e-mail blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen. Wat moet er allemaal gebeuren? Wat mag wel, wat kan niet? Ook op Apeldoorn.nl/Marshoeve vindt u meer achtergrondinformatie.

Wekelijks spreekuur Stimenz

De beëindiging van de camping roept vragen en emoties op. Wilt u hierover in gesprek? Dan kunt u wekelijks, op donderdagochtend, terecht op het spreekuur van Stimenz. Een maatschappelijk- en juridisch medewerker kunnen u helpen met uw vragen. Ook kunnen ze u, behalve informatie en advies geven, ondersteuning bieden.

Wanneer: iedere donderdagochtend met ingang van 21 september
Tijdstip: van 10:30 tot 12:00 uur
Plaats: het café van de camping De Marshoeve

Er is een vrije inloop, dus u bent van harte welkom, ook zonder afspraak.

Veiligheid op de camping

Op dit moment vindt de controle op toegang van auto's plaats met een pasjessysteem. Daarbij is op dit moment geen zicht op wie er een pas heeft en welke auto’s op het terrein mogen rijden. De gemeente onderzoekt of dit vervangen kan worden door een systeem met kentekenherkenning.

Met ingang van 1 oktober 2023 neemt de gemeente afscheid van de inzet van de oud-eigenaren en daarom is de gemeente in overleg met partijen om te komen tot toezicht met bezetting van personeel voor een aantal uren per dag. Zodra daar meer over bekend is, informeren wij u daarover.

Informatie op prikbord en/of per mail

Omdat niet alle gasten heel regelmatig op de camping zijn is deze info aan iedere campinggast gestuurd van wie we een e-mailadres hebben. Als u daarop geen prijs stelt, laat het ons aub weten, dan halen we uw mailadres van de lijst. U kunt de informatie dan op het prikbord lezen. Heeft u geen email ontvangen met deze informatie, maar wilt u dat wel? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsberichten via marshoeve@apeldoorn.nl met vermelding van uw e-mailadres, naam en jaarplaatsnummer.

Alles over verhuur en verkoop van uw chalet

Verhuurt u uw caravan (chalet)?
Dan vragen wij u om bij de receptie schriftelijk te melden wie er als huurder (alle personen) gebruik maakt van de caravan en voor welke periode. Het formulier hiervoor vindt u bij de receptie.

Als u uw caravan nog niet verhuurt, maar dit wel wilt gaan doen? Dan is het belangrijk om te weten dat permanente bewoning op de camping niet is toegestaan. Ook mag u uw caravan niet verhuren aan een huurder die de caravan niet voor eigen (recreatief) gebruik huurt, maar gaat onderverhuren.

Het is bovendien niet toegestaan om de caravan te verhuren aan arbeidsmigranten.

Wilt u uw caravan (chalet) verkopen?
Als u uw caravan verkoopt, moet u dit melden bij de gemeente. U kunt alleen uw eigendom – de caravan – verkopen. Dus niet met (gebruik van) de jaarplaats. Want dat is grond van de gemeente.

De gemeente is als grondeigenaar de enige partij die toestemming kan geven voor het gebruik van een jaarplaats op camping De Marshoeve. Voor transacties na 17 april 2023 sluiten wij geen jaarcontracten meer af. De jaarplaats wordt dan maximaal beschikbaar gesteld aan een eventuele koper tot en met 31 december 2023.

Kopers die na 17 april 2023 een caravan gekocht hebben, komen niet in aanmerking voor een vergoeding zoals hieronder vermeld.

Wilt u uw caravan (chalet) laten verwijderen van de camping?
Als u voor de caravan op uw jaarplaats een ander recreatieterrein hebt gevonden, meld dit a.u.b. aan de projectleider, want dan kan dit opgenomen worden in de planning en kan met u een vaststellingsovereenkomst gesloten worden ter beëindiging van de huurovereenkomst voor de jaarplaats.

Financiële tegemoetkoming

Had u voor 17 april 2023 al een jaarplaats? Dan krijgt u van de gemeente een financiële tegemoetkoming voor het afvoeren van uw caravan (chalet) en leeg opleveren van de plek. Eventuele terrasverharding en groen mag u achterlaten.

Voor de hoogte van de tegemoetkoming hanteren we de RECRON- voorwaarden.

 • Als u één object hebt (één caravan), dan krijgt u een bedrag van € 1.800,00 om uw caravan af te voeren en de jaarplaats leeg op te leveren vóór 1 januari 2025.
 • Als u een dubbel object (twee aan elkaar verbonden caravans) hebt, dan krijgt u € 2.700,00 tegemoetkoming om uw caravan af te voeren en de jaarplaats leeg op te leveren vóór 1 januari 2025.

Let op: Als u vóór 1 januari 2024 uw caravan afvoert en de jaarplaats leeg oplevert, krijgt u een extra tegemoetkoming van € 500,00.

Afvalcontainers voor sloopmateriaal

Door de gemeente Apeldoorn zijn containers geplaatst voor het afvoeren van sloopmateriaal bij het leegmaken van uw jaarplaats.

 1. Wat mag er in een container voor sloopmateriaal
  • Grofvuil of huisraad
  • Gips, hout en metalen
  • Plat glas (ramen)
  • Plastics en kunststoffen
 1. Wat mag er niet in een container voor sloopmateriaal
  • Asbest of asbestverdacht afval zoals golfplaten: moet u zelf laten afvoeren
  • Autobanden
  • Delen of onderdelen van een caravan
  • Keramisch glas
  • Klein gevaarlijk afval (zoals verf, accu’s, batterijen, chemicaliën en olie)
  • Matrassen
  • Papier en karton
  • Puin, zand, grond en asfalt (mag achterblijven)
 1. U kunt het volgende achterlaten op de plaats voor witgoed
  • Elektronische apparaten, koelkasten / vriezers
 1. Er is aan aparte container geplaatst voor dak afval:
  • Dakleer, dakgrind of bitumen-afval
Uw Reactie
Uw Reactie