Fietspad Ugchelen Buiten
Fotograaf: Rob Voss
Fietspad Ugchelen Buiten

Ugchelen Buiten krijgt een nieuw fietspad naar Ugchelen. Dit fietspad zorgt ervoor dat u veilig van en naar de wijk rijdt en niet bij de huidige entree de Laan van Westenenk hoeft over te steken.

Veilig van en naar de wijk

Al enige tijd heeft de gemeente plannen om een nieuw en veilig fietspad aan te leggen van en naar de wijk Ugchelen Buiten. In 2018 was een route bedacht aan de westkant van de wijk. Omdat die route veel bomen kostte, legde de gemeente twee alternatieve routes voor. Uit de peiling over deze routes kwam geen duidelijke meerderheid en veel mensen gaven aan een voorkeur te hebben voor de oorspronkelijke route. Uiteindelijk heeft het college in 2021 besloten om de oorspronkelijke route te handhaven.

Download de kaart met fietsroutes (jpg, 1.15 mb)

Radiostilte

Vervolgens konden we aan de slag om verdere voorbereidingen voor het fietspad te doen. Wat met name veel tijd heeft gekost, was de aankoop van het stuk bos waar het fietspad komt. Ondertussen is de grond aangekocht van het Waterschap en kunnen we verder.

Volgende stap in het proces

Nu zijn we zover dat we de omgevingsvergunning voor het fietspad kunnen aanvragen. Dit houdt onder andere in dat we in een aanvraag doen voor de kap van de bomen op deze route. Voor een deel van de bomen die gekapt moet worden, is in het verleden al een vergunning verleend. Voor de andere bomen moet dit nog gebeuren. De publicatie van deze aanvraag kunt u vinden via www.officielebekendmakingen.nl. Bij deze publicatie staat aangegeven hoe u kunt reageren.

De verdere planning is afhankelijk van eventuele bezwaren op de vergunningverlening. Daarnaast is het goed om aan te geven dat bomen niet gekapt mogen worden in de periode maart-september vanwege het broedseizoen. Er zijn bezwaren op de vergunning ingediend. Deze bezwaren worden in augustus door de bezwarencommissie behandeld. In verband met het broedseizoen mogen bomen in de periode van maart tot september niet gekapt worden.

Nieuwbouw en ontwikkeling

Apeldoorn is een gemeente in beweging. We onderhouden en ontwikkelen onze stadsdelen en dorpen, waardoor we allemaal zo fijn mogelijk in onze gemeente kunnen wonen, werken en leren. Apeldoorn ontwikkelt!

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Linda M. Bruning-de Vries.

Neem contact op

Meer nieuwbouw en ontwikkeling

Uw Reactie
Uw Reactie