Bijzondere bijstand voor onverwachte kosten

Soms heeft u extra kosten door nieuwe situaties in uw leven die niet vaak voorkomen. Bijvoorbeeld door een gestegen energierekening. Of omdat u ziek bent geworden. Of omdat u een advocaat nodig heeft. Kunt u deze kosten niet zelf betalen met uw inkomen of vermogen? Dan kunt u misschien ‘bijzondere bijstand’ krijgen.

Lees meer

De energiekosten zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Komt u daardoor in de problemen? Vraag dan online bijzondere bijstand aan.

Bijzondere bijstand voor hogere energiekosten aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Dan kunt u online een afspraak maken of bel met 14 055.

Het beste is om bijzondere bijstand aan te vragen voordat u de extra kosten maakt. Heeft u de extra kosten al gemaakt? Dan kunt u binnen 31 dagen (na de datum die op de factuur staat) de bijzondere bijstand aanvragen.

Bij gestegen energiekosten is dat anders, dan hoeft u geen rekening te houden met de 31 dagen.

Maak een afspraak met ons als u bijzondere bijstand wilt aanvragen. U kunt een afspraak maken voor het spreekuur op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.

Dat kan op 2 manieren:

  • U maakt online een afspraak. Als u de afspraak maakt, ziet u ook staan wat u meeneemt naar het gesprek.
  • U belt naar: 14 055. U krijgt te horen wat u meeneemt naar het gesprek.

Bijzondere bijstand is heel persoonlijk. We onderzoeken uw persoonlijke en financiële situatie om te kijken of u recht heeft op bijzondere bijstand. Daarbij kijken we naar uw inkomen en vermogen, zoals uw huis, auto of spaargeld. Met een hoger inkomen kan het zijn dat u niet voor alle extra kosten bijzondere bijstand krijgt.

Uw Reactie
Uw Reactie