Buitenlands rijbewijs omwisselen

U kunt een rijbewijs dat u buiten Nederland hebt behaald in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Voorwaarde is dat het rijbewijs geldig is op moment van aanvragen. U doet de aanvraag voor omwisseling van uw rijbewijs persoonlijk op het Stadhuis. Hiervoor maakt u een afspraak.

 
Meenemen:
Duur: 2 tot 4 weken
Kosten:

€ 51,10 - liever PIN dan contant.

Lees meer

Je kunt je buitenlandse rijbewijs nog een tijdje gebruiken na aankomst in Nederland. Het ligt aan het land waar het rijbewijs is afgegeven hoe lang dat is. Je hebt daarna een Nederlands rijbewijs nodig. De regels voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs verschillen per land. Is uw rijbewijs niet omwisselbaar? Dan moet u rijexamen doen. Alle informatie vindt u op de website van de RDW.

Maak online een afspraak voor de omwisseling van uw buitenlandse rijbewijs.

Neem mee naar de afspraak:

  • uw buitenlandse rijbewijs
    Heeft u een rijbewijs met tekens die wij niet in Nederland gebruiken, bijvoorbeeld Japans of Grieks? Laat het rijbewijs dan vertalen bij een beëdigde tolk/vertaler.
  • een geldig paspoort, ID-kaart of verblijfsvergunning
  • een pasfoto die voldoet aan de eisen
  • kijk op de website van het CBR of u een gezondheidsverklaring nodig hebt

U kunt voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs geen spoedaanvraag doen.

U krijgt een e-mail als uw rijbewijs klaarligt. Het omwisselen van uw rijbewijs kan 2 tot 4 weken duren. Afhalen doet u persoonlijk zonder afspraak tijdens openingstijden.

Kosten omwisselen buitenlands rijbewijs € 51,10

Uw Reactie
Uw Reactie