Jeugdverkeersexamen

Het jeugdverkeersexamen is een praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen in groep 7. Zij leggen op de fiets een route af, waarbij ze met verschillende verkeerssituaties te maken krijgen. Met het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Veilig Verkeer Nederland (VVN) verzorgt de organisatie en uitvoering van het verkeersexamen.

 
Kosten Aan een fietsverkeersexamen zijn bij gemeente Apeldoorn geen kosten verbonden.
Lees meer

In 2023 ontvangen alle scholen een bericht van VVN voor het aanmelden van hun groep 7 voor het praktische verkeersexamen.

Zodra de data voor 2023 bekend zijn zullen ze hier verschijnen.

Voorafgaand aan het examen kunnen kinderen èn hun ouders de routes oefenen. Er zijn vijf routes uitgezet. Vier in de omliggende dorpen en een centraal vanaf het Marktplein. Deze routes en aandachtspunten kunt u vinden via onderstaande pdf's.

Voorafgaand aan de examens zijn er nog steeds verschillende werkzaamheden op of nabij de examenroute Apeldoorn Centrum, houd hier rekening mee bij het oefenen. Tijdens de officiële examendagen zijn alle werkzaamheden op de route gereed.

Scholen met inhoudelijke vragen over de uitvoering van het praktische verkeersexamens kunnen contact opnemen met:

Emmy Kleinsmann
06 525 901 45 (woensdag afwezig)
e.kleinsmann@vvn.nl

Uw Reactie
Uw Reactie