Bron: Global Dance Open

Apeldoorn gastheer van finales internationale danskampioenschappen

De binnenstad van Apeldoorn en met name Theater Orpheus staan van 9 tot en met 13 juli in het teken van de prestigieuze internationale danskampioenschappen, Global Dance Open. Meer dan 1.500 jonge dansers uit de hele wereld doen mee om de wereldtitel. Bij de finalisten zit ook de Apeldoornse dansschool Joji School of Arts, die zich heeft gekwalificeerd via de Nederlandse voorrondes.

Op 11 juli om 19:00 uur is er een kleurrijke parade door Apeldoorn waaraan alle dansers deelnemen. De parade start in het park voor Orpheus en eindigt bij de Markthal op het Marktplein.

Bij de Global Dance Open komen allerlei aan dansstijlen aan bod, van tap en hiphop tot ballet en moderne dans. De deelnemers komen uit 37 verschillende landen en variëren in leeftijd van 4 tot 25 jaar. Naast de competitie zijn er twee gala-avonden gepland waar de winnaars hun voorstelling uitvoeren. Het eerste gala op 11 juli begint om 15.30 en de tweede op 13 juli om 19.30 uur. Alle stijlen komen aan bod, hiphop, ballet, acrodance en nog veel meer. Kijk voor het volledige programma op (link invoeren).

Nederlandse finalisten

Naast de Apeldoornse Joji School of Arts zijn er meer Nederlandse deelnemers. Dansen in Friesland, Next Dance Studio, Balletstudio Marieke Van Der Heijden en Acrofit Dance Studio Nederland staan ook in de finales.

Lokale optredens

Naast de internationale competitie zullen lokale dansscholen optreden in de Markthal op de volgende tijden:

  • 10 juli: 17:00-20:30 uur
  • 12 juli: 12:00-16:00 uur

Toegankelijkheid

U kunt de kampioenschappen bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Orpheus.

Uw Reactie
Uw Reactie