Wethouder Peter Messerschmidt overhandigt de sleutel aan ontwikkelaar Schipper Bosch.  Fotograaf: Rob Voss

Apeldoorn geeft sleutel Zwitsal-terrein aan Schipper Bosch

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft eind 2023 ingestemd met de ontwikkelvisie Zwitsal. Samen met ontwikkelaar Schipper Bosch is de afgelopen twee jaar een plan uitgewerkt om van deze bijzondere industriële locatie een unieke stadswijk te maken. Waar wonen, werken, maken en beleven samenkomen. Op 10 januari heeft de gemeente Apeldoorn dan ook officieel de sleutel van het Zwitsal-terrein overgedragen aan de ontwikkelaar.

Wethouder Peter Messerschmidt, onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en cultuur, overhandigde de sleutel aan Bart Schoonderbeek, directeur van Schipper Bosch.

Peter Messerschmidt
“We zijn blij dat onze ambities voor dit prachtige stukje historisch erfgoed nu werkelijkheid gaan worden”

Geslaagde samenwerking

De verkoop van het Zwitsal terrein laat zien hoe goed een samenwerking tussen publieke en private partijen kan werken. Bijna twee jaar werkten gemeente Apeldoorn en familiebedrijf Schipper Bosch samen om de doelen van de gemeenteraad verder te brengen. “We kijken ernaar uit om samen met de gemeente Apeldoorn, de huidige gebruikers en andere belanghebbenden verder aan de slag te gaan, zodat we het Zwitsal-terrein echt kunnen transformeren naar die gewenste levendige stadswijk”, aldus Bart Schoonderbeek, directeur bij Schipper Bosch.

Lees de ontwikkelvisie Zwitsal Buitenstad

Uw Reactie
Uw Reactie